På söndag, den 9 september, är det val i Sverige och trots att FZ främst är en spelsajt är vårt intresse inte längre något som bara berör de närmast drabbade. Den svenska spel- och teknikbranschen är idag en arbetsplats för tiotusentals människor och växer stadigt för varje år. Därför ville vi ge er möjlighet att ställa frågor till rikdsagspartierna - hur de ser på ämnen som nätneutralitet, spelutbildningar och regleringar som berör våra intressen.

Alla åtta riksdagspartier tillfrågades och fem av dessa valde att ställa upp på en intervju. De som avstod var Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Av de fem som återstod har vi lottat startordningen och vi kommer att publicera en varje dag till på fredag och i dagens avsnitt möter du Centerpartiet.

Ni får hemskt gärna diskutera intervjuerna och ämnena som tas upp men vi kommer att ha nolltolerans mot utsvävningar mot andra politiska ämnen. Detta för att hålla diskussionerna trevliga och konstruktiva.

@tricky: Det här är ju första intervjun och frågorna kommer från medlemmarna här, vilket gjorde att jag förklarade innebörden (kanske lite väl ingående) så att den jag pratade med skulle förstå vad jag var ute efter. Jag vill minnas att det blev lite... 04/09 Riktigt bra initiativ och kul att höra vad de olika partiernas representant har att komma med. Nu till lite konstruktiv kritik. Jag gillar att lyssna på dig i poddarna, men det här tycker jag inte blev något vidare. I princip så inleder du varje fråga... 04/09 @Trouler: ja Centerpartiet var första intervjun vi gjorde och det var helt enkelt där vi upptäckte att det var bättre att jag satt vinklad mot den jag ska intervjua för att undvika just klippande ljud. Men kul att det uppskattades trots ljudliga fadäser... 04/09 @keffkebab: :D Jag tror att ett flertal kollegor känner exakt samma sak :D 04/09 Kul initiativ! En blunder var väl kanske vart ni hade satt mikrofonen på Herr Eklöv, där ljudet försvinner varje gång han vänder sig mot Rickard för att tala. Superkul annars ^^ 04/09 @skewie @Milleeagle @Wattem @Luciphear väldigt roligt att höra att det uppskattades! Det var väldigt intressant och kul att göra för egen del också, och gav en inblick i att det finns engagerade eldsjälar i alla partier som också tycker att det är rolig... 04/09 @Ondo: vi kommer dessutom lägga upp en summerande artikel där vi ställer en serie snabba frågor till partierna, där privatkopiering/copyswede är en av frågorna som behandlas. Så det är på väg! De djupgående intervjuerna som vi publicerar här bygger på... 04/09 Vart ställer man frågor? eller är allt inspelat redan. Skulle vilja veta mer om partiernas inställningen av Privatkopieringsersättning och copyswede. EDIT: Nevermind,: Man kanske ska lyssna igenom hela innan man kommenterar. 04/09 Uppskattar detta oerhört! :D 04/09 Kul ide! Intressant att se sånt här från de traditionella partierna även om jag i övrigt inte är ett jätte fan av Centerpartiet. Bra jobbat med intervjun också :D 04/09
Skicka en rättelse