Lägg ut, lägg ut!

Ryktena om att Henry Cavill, även känd som Stålmannen, kommer att gestalta Geralt of Rivia i Netflix serie, är sanna. Detta bekräftade streamingbolaget under kvällen. Vi fick dessutom veta att den första säsongen kommer att bestå av åtta stycken avsnitt och som brukligt i sådana här produktioner regisserats de av olika personer.

Något otippat ser vi ett svenskt namn i listan, Charlotte Brändström, som bland annat regisserat Wallander- och Johan Falk-filmer. Bland övriga avsnittsregissörer syns Alik Sakharov som har House of Cards och Game of Thrones på cv:t.

Showrunnern Lauren S. Hissrich (The West Wing, Daredevil) säger på Twitter hon träffade Cavill innan hon ens hade ett manus eller för den del författare till manuset. Hon säger att hon aldrig glömt den passion han förde med sig, och att han "ÄR Geralt".

Cavill själv har sagt att han är ett stort fan av The Witcher, och att han älskar The Witcher 3. Han har även postat fanskapade mockups av sig själv som Geralt. En av dessa kan ni se nedan.

Netflix The Witcher baseras på Andrzej Sapkowskis böcker, och inte på The Witcher-spelen (som såklart också är baserade på Andrzej Sapkowskis verk).

Om du inte gillar vår photoshop ovan kanske denna fanskapade bild är bättre?

Vår The Witcher 3-recension
Stålmannen vill spela Geralt i Netflix The Witcher-serie