95 % av FZ-läsarna gnuggar sina tinningar i frustration.

Virtuella valutor känner de flesta till, inte minst spelföretagen som använder sig av dem. Microsoft Points, Steamplånboken, Destiny-silver – olika hittepåvalutor som köps för riktiga pengar och som sedan används för att köpa föremål och bonusar i olika spel.

I en intervju från tidigare i veckan med spelsajten Trusted Reviews förklarar Rob Jones på 2K Games sin syn på saken, och menar att mikrotransaktioner av den typen är ett nödvändigt ont i den moderna spelbranschen:

“Every game, at some point, in some way has currency and they’re trying to get additional revenue from each player that plays the game. You know, the question has to be when does it feel like it’s a straight money grab versus when does it feel like it’s value added, right?"

Vidare menar Jones att 2K och andra företag upptäckt att många spelare inte har tålamod nog att "ta sig till toppen", och att man då kan erbjuda genvägar till slutmålet. Detta är som bekant ett välbeprövat grepp i olika titlar från Ubisoft, som inte är främlingar till mikrotransaktioner.

Den lite oväntat ärliga intervjun med Rob Jones går att läsa här i sin helhet.

jkag sa ju det , sno pengar 16/09 Ok, men om det förekommer i ett icke free2play spel så borde det vara automatisk 18års gräns/rekommendation på spelet. 08/09 När inget emot digitala valutor så länge de bara används på kosmetiska saker och inget som ger en fördelar i spelet. Dock borde krav införas att man kan köpa exakt valuta motsvarande det föremål man vill ha. 07/09 Efter allt som har hänt och allt som har sagts om detta av SPELARNA de senaste åren kan jag verkligen inte fatta hur vissa företag kan fortsätta att envisas med att vara såhär jäkla blinda. Idioter. 06/09 Mitt x som är helt ointresserad av tv spel och inte har någon koll på något om det. Lät min ena son köpa saker utan kontroll på fortnite nyligen. Som tur var så handlade han bara för ca200kr men endå kunde slutat riktigt illa. Det var jag av en slump... 06/09 Det beror lite på hur det fungerar systemet, det som stör mig mest är då det är gjort så du kan köpa valuta paket med t.ex. 1000 och 1500 poäng och det du vill ha kostar 900 eller 1200 så man antingen blir fast med ett par poäng över eller "måste" köpa... 06/09 Tänker lite på R6 Siege där alla gubbar ser ut som actionfigurer för barn i yngre tonåren och sen kostar fan allt lullull stålar om man inte vill spela vickevis. Borderline det där och man tänker på hur bra spelet hade kunnat vara utan sätta fälleben... 06/09 Bojkotta eländet, rekommenderar att testa Warframe. Har dom ingame valuta - Absolut! Kan du idka byteshandel med ingamevaluta för att ackumilera denna valuta - Klart som korvspad Släpper dom ett nytt spel i samma spelserie - inte ännu, kommer troligen... 06/09 https://www.youtube.com/watch?v=UJOjTNuuEVw 06/09 Ett system som är uträknat att vara så dåligt som möjligt för konsumenten. Eftersom man inte är tydlig med detta så är det ju alltid några som trillar dit eller helt enkelt inte har tid att bry sig, men tycker det också beror på hur den används. Kan man... 06/09
Skicka en rättelse