Smart marknadsföring och ett ordentligt sug.

Efter bara en vecka i Early access på Steam, har överlevnadsspelet Scum sålt ordentliga 700 000 exemplar. En snygg kombination av marknadsföring – streamers fick kod innan early access för att bygga hype – ett nytt tilltal och ett spel som gjort för dråpliga situationer, ser ut att vara ett bra recept på framgång.

I samband med att spelet placerat sig på Steams topp 10-lista passade utvecklarna på att rensa servrarna, vilket resulterade i att alls onlinekaraktärer raderades. Utvecklaren säger att man var tvungen att göra detta då man skulle patcha sparsystemet för singleplay. I samma patch implementerades också fixar för att motverka lagg, samt ett gäng buggfixar.

FZ streamde Scum förra veckan, ni kan med fördel kolla in reprisen nedan. Den innehåller björnar, zombies och skogsbajsande. Vad mer kan man önska?

I överlevaren Scum räknas varenda tand
Vi testar stekheta Scum

Såg faktiskt ganska okej ut när jag såg gameplay, men melee combat verkar ganska laggigt. Väntar och se hur snabba de är med uppdateringar, litar inte på någon early access efter dayz.. 06/09 Scum känns som ett lovande spel, men det är ju alltjämt väldigt tidigt i utvecklingen och kanske inte jättelockande för egen del i dagsläget med tanke på alla tekniska problem det tycks dras med. 06/09 Vanligtvis extremt emot Early access men det här verkar vara det spel jag väntat på sedan survival spel började dyka upp. Köper så snabbt som flyttandet är över 06/09 SCUM är redan ett mer sofistikerat spel och bättre utvecklat, ja menar zombies fungerar faktiskt. Men SCUM lider av ett väldigt stort problem, fuskare och desync. PVP är helt omöjligt nu när alla bara studsar runt. 06/09 DayZ:SA har utvecklats i drygt 5 år nu (utvecklingen började under tidiga 2012) och är i version 0.63. SCUM har utvecklats i drygt 1 år nu (utvecklingen började under tidiga 2017). Om utvecklarna av SCUM fortsätter i samma takt som nu, så kommer DayZ:SA... 06/09 Gillade inte detta alls. Kändes som en tråkig arkadversion av DayZ. Kanske blir bättre med tiden. Även fast DayZ är som det är så kör jag det hellre för tillfället. 06/09 Devolver Digital har snabbt blivit en favorit, en utgivare som två gånger på raken har gett ett stort finger till de stora utgivarna, som så klockrent har förstått vad jag och många med mig stör sig på. Så de förtjänar det, om de fortsätter så här komme... 06/09 Jag är en av dom som köpte. Har dock ingen och spela med än! Känns lite som det blir roligare om man kör med någon. 06/09
Skicka en rättelse