Äntligen kan du dessutom skjuta folk i det hemska, hemska sällskapsspelet.

Med en ångvälts beslutsamhet fortsätter Fortnites populäritet att öka och för eller senare måste alla popkulturella fenomen få en egen Monopol-version. Det är en oskriven lag och i oktober kommer du att kunna köpa Fortnite Monopoly som faktiskt har en välkommen nyhet - du kan skjuta dina motspelare.

I Fortnites version av Monopol är det inte gator du förvärvar utan platser döpta efter områden i spelet, såsom Wailing Woods och Tilted Towers. Du köper dem dock inte, försten dit är det som gäller och istället för pengar har du hälsopoäng. En annan anpassning av reglerna är att ena tärningen inte har prickar utan saker du kan utföra, såsom ett sikte för att skjuta. Du kan dock bara träffa spelare på samma sida av spelplanen och det vore inte Fortnite om du inte kunna bygga väggar, vilka skyddar dig mot skott.

Brädet för Fortnite Monopol

Stormen representeras i form av kort som läggs på områden, hamnar du på ett sådant kort tappar du två hälsopoäng. Det gäller såklart att vara sist kvar i matchen.

Fortnite Monolopy läckte på den brittiska nätaffären Zavvi (via IGN) och verkar än så länge vara exklusivt för Storbritannien så vill du utmana släkten lagom till jul lär det bli en importfråga.

Som brädspelsfantast tänkte jag först hålla med om att Monopol i alla dess former har gett hela hobbyn ett dåligt rykte, MEN jag vill även bidra med ett bra alternativ för er som vill ha ett brädspel med lite Fortnite-känsla. Brädspelet i fråga är "Adre... 08/09 Det där med att monopol är hatat av brädspelsentusiaster verkar vara ganska utbrett. Dom verkar se ner på det som om det fördummar folket och förstör deras upphöjda vetande. Lite som att dom gillar jazz medans man själv lyssnar på radiomusik. Pretantiös... 08/09 "Monopol är en situation där en enskild aktör eller grupp kontrollerar hela eller nästan hela marknaden för en viss typ av vara eller tjänst. Monopol karaktiseras av avsaknaden av konkurrens vilket ofta resulterar i höga priser samt undermåliga". Varför... 07/09 Angående om Monopol suger apballe eller inte så för min del beror det på vilket humör man är på :) 07/09 Det blir en bra julklapp till min son :) roligt att de verkar ha andra regler än vanligt monopol 07/09 Kanske ska släppa spelet innan :p 07/09 Jag tycker nog faktiskt att Monopol är riktigt kul, har inte spelat det på 5-10 år. Det är ju själva förhandlingsdelen i kombination med tärningarna som är grejen. 07/09 Håller med. Monopol är verkligen kasst. Men det fanns ett roligt monopolspel till någon konsol, kommer dock inte ihåg vilken. Sen vet jag inte hur coolers man är om man slänger fram ett Fortnite Monopol eller nån annan monopol-variant när släkten kommer... 07/09 @Akronym: Brädspelsentusiaster har en tendens att avsky just Monopol av anledningen att speldesignen är förlegad och baseras enbart på tur och tärningskast där man inte har någon som helst möjlighet att kontrollera eller påverka sina odds. 07/09 Monopol till Sega Master System är svinroligt! 07/09
Skicka en rättelse