Copywede, upphovsrätt och kulturstöd till spelutveckling - bra eller dåligt?

Ni har vi publicerat intervjuerna med de fem riksdagspartier som ville ställa upp i vår utfrågning kring spel- och teknikfrågor. Ämnen som ligger oss nära och som brukar dra igång ordentliga diskussioner i forumet.

Varje intervju inleddes med en rad snabba frågor och för enkelhetens skull har vi sammanfattat dessa nedan. De rör bland annat Copyswede, fildelning som utreds av intresseorganisationer istället för polisen och kulturstöd till svensk spelutveckling - bra eller dåligt?

Fråga: Copyswede och avgifter för privatkopiering - för eller emot?

C

S

M

MP

L

Emot

Ej konkret

För

För

Emot

Fråga: Artikel 13 och Artikel 11 om upphovsrätt och digital publicering samt länkskatt har både röstats igenom och röstats ner, och ny omröstning väntar i höst. Ser ni Artikel 13 och 11 som något bra eller dåligt?

C

S

M

MP

L

Dåligt

Dåligt

Dåligt

Dåligt

Dåligt

Fråga: Fildelning utreds av polisen istället för företag eller intresseorganisationer - ja eller nej?

C

S

M

MP

L

Ja

Ej konkret

Ej konkret

Nej

Ja

Fråga: Sverige har blivit populärt mål för serverhallar på grund av vår hårda integritetspolicy - bra eller dåligt?

C

S

M

MP

L

Bra

Bra

Bra

Bra

Bra

Fråga: Undantag från upphovsrätten för digital bevaring av kreativa verk för exempelvis bibliotek - ja eller nej?

C

S

M

MP

L

Ej konkret

Nej

Ja

Ja

Ja

Fråga: Breda patent som skyddar mjukvara men kan hämma innovation - bra eller dåligt?

C

S

M

MP

L

Ej konkret

Ej konkret

Ej konkret

Ej konkret

Dåligt

Fråga: Kulturstöd till svensk spelutveckling likt filmindustrin – ja eller nej?

C

S

M

MP

L

Ja

Nej

Nej

Ja

Ja

Diskutera gärna dessa sakfrågor men kom ihåg att vi har nolltolerans mot utsvävningar inom andra politiska ämnen. Detta för att behålla en god och trevlig stämning.

Detta är ju inte de sista intervjuer vi gör så bra feedback oavsett. Men! Piratpartiet är inte ett riksdagsparti (vilket denna serie hade som utgångspunkt). Vi har snackat om en uppföljning inför EU-valet. 09/09 Personligen är jag lite besviken av denna satsningen, hade kunna varit rätt mycket bättre. Man hör knappt snubben som ställer frågorna, förutom det sedvanliga smackandet av tungan så fort swec är involverade i videomaterial. Troligen eftersom de inte... 09/09 Kulturstöd till spel? If it's not broken.... Svensk spelindustri är nog bättre på egna ben. 08/09 Skulle tro att de gör skillnad på olika spel. Deras kulturpolitik gynnar moralsikt uppbyggeglig kultur och är emot sådan som upprör (förutom rondellhundar,men jag antar att det är okej att kulturen hånar ANDRA kulturer...) Anyways . Skulle chansa på att... 07/09 Nej, jag hakkar inte på FZ utan menar bara att det hade varit intressant att höra SD då de är ett av våra största partier. Kanske skrev lite fel. Bra initiativ av FZ. 07/09 Ja 🙂 det var inte direkt riktat mot dig personligen. Men jag förstår inte riktigt att folk använder argumentet ”måsten”. Det finns alltid uppdragsgivare som vill styra oavsett om det är staten eller Tim Cook. Men alla har sina egna tolkningar. Känns int... 07/09 Moderering: vi har förklarat varför tre av riksdagspartierna inte är med. Den saken är slutdiskuterad. 07/09 Lustigt att så många som är intresserade av att höra Sverigedemokraternas svar på frågorna är så snabba att ifrågasätta fz för att SD inte är med. Nästan som att man inte läser artiklar/kommentarer innan man skriver ut sitt missnöje. Har tyvärr inte haf... 07/09 Det har du helt rätt i. Sen vet jag inte om jag personligen tycker att liknelsen är speciellt "korrekt" att göra. Jag argumenterar varken för eller emot i det här fallet. Jag svarade bara vad hans resonemang var. :) 07/09 Antagande är sällan bra, acceptera att vi inte vet istället. Hade gärna hört SDs svar också då de är ett av våra största partier nu. 07/09
Skicka en rättelse