Passa på att njuta av deras MMO ett litet tag till.

Igår meddelande NCSoft att man väljer att stänga ned Carbine Studios och att deras massiva multiplayerspel Wildstar tackar för sig. Enligt Kotaku innebär detta att ungefär 50 personer förlorar sina jobb.

Ännu finns det inte något konkret datum för när Wildstar stängs ned, men spelare som köpt föremål i spelet från den första juli i år kommer få sina pengar tillbaka. Enligt NCSoft håller man i nuläget på att hitta en lösning för hur spelet skall stängas ned och påpekar att det inte var ett enkelt beslut att ta.

Anledningen till detta tycks vara att åtminstone två av Carbines projekt inte varit så framgångsrika som NCSoft hade önskat. Wildstar hade som ni kanske minns en lovande start men spelarantalet sjönk sedan väldigt snabbt. Ett år efter att spelet släpptes gick det free-to-play, och nu har det alltså (snart) blivit dags att säga adjö.

De kom in i marknaden i helt fel läge och helt fel affärsmodell. WoW var redan etablerat. Att då skapa ett liknande spel men för hardcore spelare som bara är nån procent av spelarbasen och dessutom ta en månadskostnad. Jag tror de kunde ha lyckats om... 09/09 Samma här. Tyckte han verkade vara en hyvens kille. 08/09 Lyckades spela upp en max lvl (MEDIC!) några månader efter att spelet kommit ut och det var ganska dött. Var sällan man såg en annan spelare i världen om man inte var i huvud staden. Dungeons var något av det bästa jag spelat. Här är det ingen boss som... 08/09 Kommer ihåg att jag var superhypad över det när alla trailers för klasser och professions kom men sedan när det släpptes hade min hype hunnit dö. Kändes som om att de marknadsförde lite för tidigt. Testade när det gick in i f2p men fastnade aldrig rikti... 08/09 synd, tyckte verkligen om spelet och hoppades att det ändå skulle få lite vind under vingarna. verkligen tråkigt 08/09 ANOTHER ONE BITES THE DUST! 07/09 Jag gillade spelet, framförallt player housing var kul att både bygga sitt eget med, men även se andras kreativa verk. Tyvärr var endgame inte något för mig. Det jag faktiskt var intresserad av, deras 20 vs 20 egen byggda fort mot fort PvP, var helt omö... 07/09 Åh nej.. eller well, tråkigt för alla på Carbine :(.. Men dom borde inte ha problem att hitta nya jobb. Tänkte på WS så sent som idag nu när man börjat lira WOW igen. De var för tidigt ute med hardcore-material, helt enkelt. Det är ju först nu suget eft... 07/09 Var väl för han hade cancer han slutade även om han även var kvar vid lanseringen av spelet under hans behandling men säkert annat också som spelade in i det hela. 07/09 Intressant läsning, har sett liknande storys om Carbine förut. När jag var där och hälsade på tyckte jag att chefen Jeremy Gafney gav ett väldigt gott intryck och sa väldigt kloka saker. Men i efterhand har det ju visat sig att han blivit sågad längs... 07/09
Skicka en rättelse