Redan i början av sommaren avslöjade Battlerite-utvecklarna Stunlock Studios att de höll på att utveckla ett Battle Royale till deras MOBA Battlerite. Spelet skulle däremot inte ses som ett alternativt spelläge till det nuvarande spelet.

Coffe Stain har beslutat att Battlerite Royale blir ett helt självsående spel som först går in i Early Access för cirka 180 kronor den 26 september och därefter blir free-to-play. Det betyder tyvärr att all din progress, förutom cosmetics, från första spelet inte förs över till det nya.

Köpte du däremot Battlerite under Early Access kommer du få en 50%-rabatt från Battlerite Royale och ett unikt tiger-mount.

När det kommer till hur sälva spelet fungerar kommer du likt tidigare få välja en hjälte. Därefter får du välja vilken första skill du vill ha till hjälten. Efter att ha hoppat från en stor vargdrake kan du nu börja loota i olika hus och låsa upp gear eller nya skills.

Totalt slåss 20 motståndare mot varandra i en evigt krypande cirkel. Håll utkik på FZ för att se mer från Battlerite Royale!