Men fortfarande inga nyheter om en uppföljare till spelet.

Variety rapporterar att Alan Wake nu ska bli tv-serie. Det har viskats om det länge, men idag ser projektet mer konkret ut, trots att man inte har förankrat projektet med någon studio.

Det är Remedys Sam Lake som står för fiolerna, tillsammans med Cloak and Dagger och Legions Peter Calloway som showrunner och medmanusförfattare. Enligt Tomas Harlan på produktionsbolaget Contradiction Films är det här en naturlig evolution för spelet:
"Alan Wake var ju i grund och botten en tv-serie som hamnade i ett spel. Det var Sams vision. [Spelet] influerades av Twilight Zone, Secret Window, Hitchcock, Northern Exposure och en mängd amerikansk televison."

“Handlingen i spelet blir teamets utgångspunkt”, berättar Sam Lake. “Ett frö som gror till den större story som vi utforskar i tv-serien. Vi kommer att bygga vidare på bakgrundshistorian i det här galna, mörka universumet.”

Vi får dock inget nytt om en uppföljare till spelet. Det enda Lake säger är att det vore en dröm, och att han hoppas på att få skapa det när tiden är mogen.

Alan Wake släpptes 2010 och recenserades här på FZ av undertecknad. Handlingen kretsar kring författaren som givit spelet sitt namn. Han flyttar med sin fru till en liten sömning håla för att hitta bot mot sin skrivklåda. Staden är Bright Falls. Befolkning: 5120 plus en odefinierbar ondska.

@dedday: Har ingen aning. Så kanske det är. Tänkte att det mest skedde i AAA-spel men inte i mindre. 16/09 @Eight08: Görs inte alla spelkaraktärer efter en levande person? De använder ju referensbilder från levande personer till att göra en karaktär. Men sen kanske de ändrar lite också, i vissa fall. 14/09 Ärligt talat. Microsoft borde köpa Remedy eller köpa Alan Wake ipt och sedan göra en uppföljare. Remedy vill ju göra en uppföljare till Alan Wake men ingen vill lägga pengarna på det. 14/09 Jaha.. På med dumstruten på mig då. Hade ingen aning om att de gjorde honom efter en levande person :P 13/09 Jo, det år bara att hålla tummarna 13/09 @Javas: Ja röstskådisen var en annan. Har dock hört honom tala engelska i en finsk serie för inte så länge sedan och det lät rätt ok så han kanske har tränat sen sistone. Annars kan dom ju alltid lösa det med lite movie-magic. Dvs dubbning. :) 13/09 Fullkomligt älskar Alan Wake och dess mysiga story. Om TV-Serien skulle kunna fånga den känslan och få till något lite halv-cheesy Twin Peaks känsla så hade det varit perfekt. 13/09 Är det bara jag som tycker att det är lite märkligt (och meta, vilket iofs passar) att göra en serie baserad på ett spel som är så enormt inspirerat av vissa tv-serier och filmer (och böcker iofs) redan?, spelet är ju proppfullt av Twin Peaks-referenser... 13/09 Är ganska säker på att dom hade en separat röstskådis för Ilkka talade för dålig engelska :/ Så ser mörkt ut 13/09 Spännande, vore kanske kul om "the Duffer Brothers" hade kunnat skriva/regissera det hela. Rent spontant, så känns det som en "Alan Wake" tv-serie borde ha en hel del gemensamt med "Stranger Things". 13/09
Skicka en rättelse