Variety rapporterar att Alan Wake nu ska bli tv-serie. Det har viskats om det länge, men idag ser projektet mer konkret ut, trots att man inte har förankrat projektet med någon studio.

Det är Remedys Sam Lake som står för fiolerna, tillsammans med Cloak and Dagger och Legions Peter Calloway som showrunner och medmanusförfattare. Enligt Tomas Harlan på produktionsbolaget Contradiction Films är det här en naturlig evolution för spelet:
"Alan Wake var ju i grund och botten en tv-serie som hamnade i ett spel. Det var Sams vision. [Spelet] influerades av Twilight Zone, Secret Window, Hitchcock, Northern Exposure och en mängd amerikansk televison."

“Handlingen i spelet blir teamets utgångspunkt”, berättar Sam Lake. “Ett frö som gror till den större story som vi utforskar i tv-serien. Vi kommer att bygga vidare på bakgrundshistorian i det här galna, mörka universumet.”

Vi får dock inget nytt om en uppföljare till spelet. Det enda Lake säger är att det vore en dröm, och att han hoppas på att få skapa det när tiden är mogen.

Alan Wake släpptes 2010 och recenserades här på FZ av undertecknad. Handlingen kretsar kring författaren som givit spelet sitt namn. Han flyttar med sin fru till en liten sömning håla för att hitta bot mot sin skrivklåda. Staden är Bright Falls. Befolkning: 5120 plus en odefinierbar ondska.