Fria tyglar tackar ingen spelutvecklare nej till.

Ingen kan väl vid det här laget ha missat hur bra det går för Sony när det kommer till de exklusiva titlarna på Playstation 4. Listan kan göras lång med spel som både sålt kräkbra och gått hem hos såväl spelare som kritiker. Nu senast det nysläppa Marvel's Spider-Man, som utvecklats av Insomniac Games.

I en ny videointervju med Kinda Funny Games hyllar spelets creative director Bryan Intihar Sony och menar att spelet inte skulle existera om det inte vore för deras assistans. Enligt Intihar fick Insomniac i princip fria tyglar av utgivaren. Närhelst han ville ändra på något i spelet fick han frågan: "Kommer det att göra spelet bättre?" Om svaret var ja fick han ett "Kör hårt!" utan följdfrågor.

Utan tvekan ett recept som fungerat klockrent för den japanska speljätten den här konsolgenerationen.

Vill du veta vad vi tyckte om spelet hittar du vår recension här. Nedan hittar du också en hel timme egenfångat gameplay, där den vänlige kvartersspindeln Calle svingar sig fram genom New Yorks gator.

Källa: Kinda Funny Games, Push Square

Crossplay är överskattat. Har aldrig haft några problem att hitta folk som man kan spela med, finns miljoners miljoner att spela med om du nu vill spela online på PS4. Sen finns det forum med där man kan söka folk om man nu vill spela med svenskar i någ... 14/09 Fast vem som helst borde också kunna se att det såklart är en fördel för det företag som sålt färre konsoler, MS, och en nackdel ekonomiskt för det företag som sålt fler, Sony. Tror att i slutändan lönar det sig ekonomiskt att inte tillåta crossplay i... 14/09 Nej, jag ser det, vilket jag tycker är lite underligt :) Även om dina personliga behov inte överensstämmer med allmänhetens borde ju vem som helst klara att se de uppenbara fördelarna med att kunna spela tillsammans med vänner på andra (likvärdiga) syst... 14/09 Har Microsoft något spel på gång som verkar intressant? Jag spelar inte Halo eller Forza tyvärr. 14/09 Det håller jag med om, känns som att vi får ett nytt IP per konsol generation och det är inte mycket. 14/09 Det jag menar med Nintendo är att de skulle behöva våga satsa lite mer på nya IP:n då och då. Det känns som att de fick alla idéer på 80- och 90-talet, för att sedan fastna där. 14/09 Förstår verkligen inte hypen runt crossplay. Har vänner på båda sidor av "kriget" (ps vs xbox) och kunde inte bry mig mindre om just crossplay. Är förvisso en mer renodlad sp lirare,men när jag kör online finns det alltid folk att lira med, och inte beh... 14/09 Fast nu har ju Nintendo alltid strävat efter kvalité i sina spel så dom gör mycket rätt dom med. 13/09 Ja men de har mycket att lära av MS på andra punkter. Sen tillåta crossplay hade varit ett plus. Nintendo har så jävla mycket att lära från MS och Sony vad det gäller interface på konsolen och kommunikation. Helt bizzart att man ska använda telefonen... 13/09 Sony gör verkligen allt rätt när det kommer till att utveckla spel enligt mig. Där har MS och även Nintendo mycket att lära! 13/09
Skicka en rättelse