Avhoppad World of Warcraft-veteran tror vanilla-WoW dröjer många år till.

I november förra året stod det äntligen klart att Blizzard tänker släppa World of Warcraft Classic, en retroversion av det ständigt populära MMO-spelet. När det ska släppas är fortfarande okänt, men om vi ska tro en av originalutvecklarna kan det dröja bortåt fyra år till.

Spådomen görs av John Staats, anställd av Blizzard i tio år och mannen bakom originalspelets dungeons, i en frågestund på Reddit. Han verkar inte ens säker på att WoW Classic faktiskt kommer släppas, men i så fall sker det "efter 2021" tror Staats.

If Classic comes out...I'm guessing after 2021. MMOs are tough, they take a lot of time and testing.

Om det blir så kommer det ha tagit ungefär fem år mellan tillkännagivande och release, vilket låter orimligt länge för ett spel som baseras på ett redan släppt spel. Det tog tre år mellan att World of Warcraft tillkännagavs (hösten 2001) och släpptes (hösten 2004).

I väntan på WoW Classic kan du spela Battle of Azeroth, den sjunde expansionen som släpptes för en månad sedan och som Gustav gav betyget 3 av 5 i sin recension i går.

Tror inte de kommer ändra så mycket faktiskt, Börjar de ändra saker är det ju inte längre classic wow utan nån slags remake. Tror mycket det som tar tid är att koda om allt för att fungera med modern hårdvara, Vanilla wow skapades för hårdvara som idag... 18/09 Vanilla WoW var roligt för att det faktiskt var svårt, man kunde inte springa in som om det vore Diablo3 och döda allt man ser utan att tänka på vad man höll på med. Dagens WoW är så lätt att man måste in i höga mythics eller raida för att ens få en gnu... 17/09 Helt klart att det handlar om nostalgi. Visst finns det mycket som blivit sämre med åren, men betydligt mycket mer har blivit bättre. Folk är helt låsta vid idén om vanilla servrar och har varit det länge, vilket till stor del beror på att Blizzard mota... 17/09 Spelete var helt enkelt bättre, moderna wow har förlorat halva spelarbasen av en orsak.... Personligen så tycker jag Wotlk var bäst utan LFD, men jag anser att vanilla var awesome. 16/09 Om jag kollar under alla år och hur mycket spel jag spelat, så ligger fortfarande Vanilla Wow som det bästa jag någonsin spelat. Dock kommer ju aldrig "aha" känslan tillbaka utan handlar som så många har skrivit redan mestadels om nostalgi. Om det komme... 15/09 Kopierar det jag skrev i en annan tråd om Vanilla/Nostalrius: WoW Vanilla var extremt kul, hade själv 6 raiddagar i veckan, rensade nästintill allt PvE-mässigt osv. Men jag skulle absolut inte vilja gå tillbaka och köra om allt igen bara för nostalgins... 15/09 @Devan: Har själv mindre än 1 år kvar till 40 men.. näää ingen av mina kollegor spelar spel, utom en men han spelar typ bara CS :) 15/09 Det var då en väldans massa uttryckande av åsikter som om de vore fakta. Nej, det är inte bara nostalgi. Ni som säger det är väl de som faktiskt borde göra en reality check snarare än de ni säger till, ni är ju övertygade utan någon ordentlig anledning,... 15/09 @Komured: Som en person som närmar sig 40, säg inte så ;) 15/09 @Devan: Skulle förvåna mig MYCKET om de gamla 50åriga systemprogrammerarna ens rört ett pc spel på 30 år :D 15/09
Skicka en rättelse