Lagom till årets julhandel släpper #Microsoft Project Natal, ett nytt tillbehör till Xbox 360 som gör det möjligt att styra spel med kroppsrörelser som registreras av en kamera. De är dock inte ensamma om att ta steget till ett mer fysiskt aktivt spelande, #Sony filar även de på en rörelsekänslig kontroll. Och, företaget #Trendy Entertainment visade nyligen upp sin egen teknologi, Visionplay.

Tillsammans med en webkamera kan deras mjukvara tolka dina rörelser och sätta dem i kontext med ett spel. I deras första demonstrationsvideo ser vi tennis spelas med armrörelser och planen är att släppa en serie enklare titlar under året.

Mm, sorry, gjorde dålig research. Om företagen får det att fungera tillfredställande och rätta spelen kommer, ska jag med glädje testa :) 07/02 Men du Golvis, om du ska snacka om "apa efter" bör du nog ta reda på vem som var först med Natal-konceptet. Sony har haft en Natal-teknik ända sedan PS2 som också kallades eye toy - http://www.youtube.com/watch?v=uzNJwk9Z4ds Sony apar Wii MS apar Sony... 07/02 MS är åtminstånde lite innovativa och kan finslipa sin teknik, ps3 apar ju bara efter wii och inte kommer med något nytt. 06/02 Twitch: Om du bara skaffar PS3:an pga rörelsestyrning så tycker jag att det är skrattretande. Jag tror att även wanden kommer samla damm efter den första hypen har lagt sig. Både eyetoy och natal har väl fördelen att de kan användas i de sociala nätverk... 06/02 Ser fram emot det för att komplementera typ MMOs för att ge mer liv till sin karaktär (kommer väl aldrig hända), annars är det ganska fruktlöst att tro att folk kommer vilja ha det här till att spela med. Tennis och andra menlösa spel i all ära men det... 06/02 Skulle hellre se Arc(playstation 3 motion controller) till PC. Men inte dåligt att Natal kommer till PC det heller. :) 06/02 Jippiii vilken flashback! Detta hoppades man ju var borta för alltid :S 06/02 Den demovideon var nog det sämsta jag någonsin sett. Hur kan det ens lägga upp sånt skräp och tro att folk ska gilla det? 06/02 Eye-Toy Play någon?? 05/02 Det är väl mest arkadspel som dessa rörelsekontrollerna kommer gå till.. skulle inte tänka mej typ att spel som Call of Duty Modern Warfare 2 o liknande skulle fungera särskilt bra, därför har ja redan tappat mitt intresse för detta, eftersom jag också... 05/02
Skicka en rättelse