Nya bevis hittades i senaste systemuppdateringen.

Under gårdagens Nintendo Direct visade Nintendo upp ett par nya NES-kontroller som kan laddas direkt i Switchen på samma sätt som traditionella Joycons. Inte särskilt konstigt med tanke på att NES-spel är en del av Nintendos onlinetjänst.

Vad som däremot är intressant i sammanhanget är att det verkar desto mer troligt att även SNES-kontroller är på väg till formatet. Anledningen? Ett gäng hackers tog en närmare titt på den senaste systemuppdateringen (6.0) redan för ett par veckor sedan och upptäckte ikoner i gränssnittet för såväl NES- som SNES-kontroller.

Ikonerna används idag för att visa användaren vilken kontroll som för närvarande är inkopplad och reflekterar om du t.ex. använder en joycon på sidan, en Pro controller, eller den kommande NES-kontrollen. Att där även finns ikoner för en hittills okänd SNES-kontroll borde vara bevis nog på att även SNES-spel och en kommande kontroll kommer göras tillgängliga för prenumeranter i framtiden.

Vad tror du?

Jag säger bara som det är. Switch har inte mött förväntingarna, men jag har alltid kört PC och High end datorer, började med Wii U som första konsol, hade förvätningar att man vill lansera NYA titlar på en ny konsol än repriser vilket är en självklarhet... 17/09 Jag fick min Wii U på lanseringsdagen och jag är väldigt nöjd med den, men även att jag inte skulle vilja det så måste jag erkänna att Wii U blev en stor flopp. Det kändes som att Nintendo gav upp hoppet om den redan första dagen men ändå fortsatte de... 17/09 Åh nej! Vad ska Nintendo nu göra när du och dina fem vänner skrattar åt Switch? Själv skrattar jag åt alla som hyllar PS4 Pro eller Xbox One S för sin fem år gamla prestanda. Det finns bara en plattform för de som bryr sig om prestanda. En konsol som... 17/09 Ja besviken är bara förnamnet, även mina vänner börjar skratta åt Switch. Själv köpte jag den för Mario odyssey som inte var så fantastiskt som jag hade hoppats på och även Mario Odyssey hade Wii U klarat hårdvarumässigt typ. Wii U var ingen dålig konso... 16/09 För det första (det här har du och jag diskuterat tidigare, men vi kör en sista gång). Det är INTE Nintendos fel att remakes, nylanseringar och samlarutgåvor säljer. Det är ”vårt fel”. Om vi slutar köpa dem så kommer de inte att produceras. Det här är... 16/09 Du låter väldigt besviken över Switch och det har du rätt för att vara. Men det som du känner är fel kanske andra tycker är rätt. Du känner att Nintendo satsar mer på att släppa tidigare släppta spel än att de satsar på nyare titlar. Kollar du bara till... 16/09 Vaddå hur tänkte jag nu, hur tänker du själv!?? Jag tänker frammåt och inte bakåt. Man kan inte utgå ifrån att alla som skaffat Switch aldrig ägt en spelkonsol eller PC innan. Nu var jag något ironisk med detta inlägg pga de flesta Switch relaterade nyh... 16/09 Om nintedo Swtich går under då går nog världen under! 16/09 Hur tänkte du nu? Spel återlanseras i första hand för de som redan ägt spelen tidigare. Om spelen även säljer till någon som aldrig spelat X tidigare så är det en bonus. Att trenden med remakes och återlanseringar är så stark som den är beror på att vi... 15/09 Möjligheten att spela denna "drös indiespel" bärbart är värt ganska mycket imo 15/09
Skicka en rättelse