Spider-Men? Spider-Hen?

Under spel-, serie- och geeksmässan Comic Con i Kista i helgen slogs nytt världsrekord i en kanske aningen udda gren – flest antal Spider-Man på samma plats, enligt en viss rekordbok.

547 personer klädde ut sig till Marvels superhjälte, som ju händelsevis är högaktuell i det hyllade PS4-liret Spider-Man. Marvel-medarbetaren C.B. Cebulski visar hur det såg ut.

Tilläggas ska att deltagarna inte behövde ta med egna Spider-Man-dräkt, det delades ut på plats av arrangörerna Marvel och Playstation, som av en händelse är aktuella med ett exklusivt spel om spindelmän.

Spider-Man släpptes till PS4 den 7 september. FZ:s Fredrik Eriksson belönade det med 4 av 5.

Okänt om något brott begicks på Kistamässan i helgen.

Lite tramsigt att man tjaffsar om ett ord som det är upp till var och en att använda om dom vill. Förutom kanske i vissa yrken där man har det som regelverk? Använder inte hen, varken på jobbet eller hemma, men har inga problem att nån annan använder... 20/09 Låter som att du vill förbjuda ett ord av politiska skäl, oavsett vilken praktisk nytta det kan ha. Låter sunt... (https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyspr%C3%A5k) 19/09 Genom politisk styrning. Vi hade redan flera andra ord som kunde användas istället för hen, såvida vi inte talade om brynstenar. 19/09 @henkka: om man släpper de politiska aspekterna och betraktar ordet "hen" rent språkligt så fyller det en rätt uppenbar funktion - det är skitlätt att använda. Det ersätter "han eller hon" och "vederbörande" - båda är objektivt både längre och bökigare.... 18/09 Och det säger ju noll och inget. Ingen behöver använda ordet tanklock, laddstolpe, internet, såsslev, kastrull eller utbildning heller. Dom fyller ändå en funktion, precis som hen. 18/09 Alternativ 1: Bortsett från spider-hen skämtet, ska vi tala språkutveckling och tramspåhittet "hen" så har hen misslyckats redan i det skedet då hen använder ett helt onödigt pronomen. Skriv om meningen istället. Alternativ 2: Bortsett från spider-hen... 18/09 Exakt hur tvingas ord in i språket? Jag såg ingen pistol mot min nacke när jag skrev det nu. Språk utvecklas dynamiskt. Om ord är tillräckligt användbara för många kommer de användas, om inte kommer de försvinna. Oavsett avsändare. 18/09 Inte omotiverat för mig. Jag ogillar ord med som inte kommer organiskt in i språket utan tvingas in politiskt. 18/09 Underrubriken syftar på personerna som klädde ut sig till Spider-Man (både män och kvinnor), men den är också lite kul att skriva för att se vilka som blir omotiverat upprörda över vissa ord. 18/09 Ovidkommande, Spider-Man är både som namnet antyder en man, och identifierar sig så. Varför då ta bort hans kön? 18/09
Skicka en rättelse