Ska undersöka "riskerna som uppstår när gränsen mellan gambling och spel suddas ut".

Det har gått ganka precis ett år sedan debatten kring lootlådor blossade upp ordentligt, mycket på grund av spel som Star Wars: Battlefront 2 och Forza Motorsport 7. Det blev startskottet till att allt fler myndigheter fick upp ögonen för ett problem spelbranschen har varit medvetet om i åratal och vissa, såsom Belgien, har gått så långt som att helt förbjuda den typen av mekanik i spel. Nu har 15 europeiska organisationer mot gambling gått samman för att gemensamt utreda faran i sådana implementationer.

I pressmeddelandet skriver Neil McArthur, representaten från Storbritanniens Gambling Comission:

We have joined forces to call on video games companies to address the clear public concern around the risks gambling and some video games can pose to children. We encourage video games companies to work with their gambling regulators and take action now to address those concerns to make sure that consumers, and particularly children, are protected.

Sverige är inte ett av länderna som är med i denna koalition men däremot Norge.

Deltagande organisationer

 • Signe Birne, Director of Lotteries and Gambling Supervisory Inspection of Latvia

 • Karel Blaha, Director of the State Oversight Over Gambling Department, Czech Republic

 • Steve Brennan, Chief Executive, Gambling Supervision Commission, Isle of Man

 • Charles Coppolani, Chair of the French Online Gaming Regulatory Authority

 • Juan Espinosa García, CEO, Directorate General for Gambling Regulation, Spain

 • Heathcliff Farrugia, Chief Executive Officer, Malta Gaming Authority

 • Jason Lane, Chief Executive, Jersey Gambling Commission

 • Andrew Lyman, Executive Director, Gambling Division, HM Government of Gibraltar

 • Brendan Mac Namara, Principal Officer, Gambling Policy Division, Department of Justice and Equality of Ireland

 • Teresa Monteiro, Vice-President of Turismo de Portugal, I.P

 • Henrik Nordal, Director Deputy General, Norwegian Gaming Authority

 • Jan Suyver, Chair of the Board of Directors of the Netherlands Gambling Authority

 • Neil McArthur, Chief Executive Officer, UK Gambling Commission

 • Paweł Gruza, Undersecretary of State in the Ministry of Finance, Poland

 • Alfred Hacker, Director, Federal Ministry of Finance, Austria

 • David Trujillo, Director, Washington State Gambling Commission

Man kan fortfarande köpa lootlådorna för riktiga pengar och blizzards lootlådor är 90% 3/4 saker du redan har till ett värde av 1/5. Folk lägger ner ganska mycket pengar på att får de där event skinnen. Säkert så är det nog illa med Valve I de att man... 18/09 I Blizzard spel kan man inte sälja saker vad jag vet. Det är just att man kan sälja vidare sakerna som gör Valve värst. Det ger de virtuella varorna ett riktigt värde vilket gör att desperata personer öppnar fler och fler lådor för att kunna hitta något... 18/09 Det finns många långt värre, t ex Blizzard alla deras nya spel är ju i grunden uppbyggda med lotlåde systemet i åtanke! Nästan i stil med mobil spel. 18/09 Jag är för att man kan låsa upp skins mm i spel för att man lyckats med något i spelet. Som tex Uncharted eller gta v online. Gta online tycker jag gör det väldigt bra att man får jobba för sakerna och att man vet exakt vad man köper. Är helt beroende... 18/09 Fast jo det är det när det har ett riktigt monetärt värde iom att det går att sälja på steams marknad samt att det finns möjlighet till en svart marknad där man kan få ut cash. 18/09 För att det är så gambling fungerar och just varför det är så effektivt. Fast det är inte gambling!! 18/09 Knappast. Jag misstänker att om de slutar sälja lootlådor så kommer marknaden vara en fortsatt stor inkomstkälla för Valve. Skins som ingår i gamla lootboxar kommer nog inte gå att få längre, vilket kommer öka värdet, vilket kommer öka mängden pengar... 17/09 Valve kommer ju behöva lägga ned sina spel isåfall med tanke på att de är värst inom detta område 17/09 Ska bli en intressant battle. Den som förlorar mest på det lär bli Valve (CS:GO etc) 17/09 Bra! Bort med skiten! Man ursäktar ofta lootlådor med att företag behöver mer intäkter än initialförsäljningen. (Bara det kan ifrågasättas.) Varför inte fler luckrar upp logiken i detta resonemang förstår jag inte. Om vi accepterar tanken på att ge mer... 17/09
Skicka en rättelse