Det sneglas på en viss retromaskin från Nintendo.

Sony inleder onsdagen med beskedet att man gör en Nintendo – släpper en retroversion av sin klassiska Playstation-konsol vid namn Playstation Classic.

Det är en krympt version av den klassiskt kommunalgråa maskinen, komplett med sladdförsedda handkontroller (utan analoga styrspakar. Förstås.) och med 20 medföljande spel. I nuläget får vi bara veta fem av dem, nämligen Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Jumping Flash och Wild Arms.

Företaget skriver att man "inte kan vänta" på att berätta mer om spelen och maskinen. Men det kan man ju uppenbarligen, eftersom 15 spel förblir hemliga. Gamepaden saknar som sagt styrspak, och det känns som en minskad chans att få köra Gran Turismo.

90-talsgrå.

Playstation Classic är omkring 45 procent mindre än ursprungskonsolen. Den kopplas till tv:n med hdmi-kontakt, skeppas med två kontroller. Det nämns inget om uppkopplingsmöjligheter eller om det går att lägga till fler spel.

Riktpriset är 99 euro och releasedatumet den 3 december i år.

Tack till Berling, bloodshed för detta #nyhetstips!
Eftersom det kommer vara några av de 20 populäraste spelen som kommer finnas på Playstation Classic så har jag försökt kolla upp listor för att komma på vilka spel det skulle kunna vara. Det är väldigt svårt att veta men tre spel som nästan har varit... 23/09 Det tog mig några år av köpa, sälja och byta spel tills jag fick en optimal PS-samling jag var nöjd med. Satsar på kvalitet före kvantitet. Ett av mitt livs bästa klipp är Castlevania SotN för 75:- på en loppis :D 22/09 Jag köper inte en sådan här konsol primärt för att spela på den, utan för att ha den som samlarobjeket. Mina NES och SNES Classic Mini har jag knappt rört sedan jag fick hem dem. 20/09 Jäkla lyckost! Dum som jag var sålde jag många av mina spel för att kunna köpa nya när jag var yngre. Att köpa tillbaka dem nu kostar två armar och ett ben. 20/09 Blir inget köp för min del. Har redan nästan alla spel jag vill ha i min samling. Sparar pengar till Castlevania symphony of the night och sedan tror jag att jag för tillfället är nöjd. :P Där håller jag dock inte med. Jag njuter lika mycket av Tombi,... 20/09 Det var igår eller i förrgår som min sambo visade ett avsnitt av Digimon för vår dotter och då sade jag att det skulle vara väldigt kul om Digimon var med på en Playstation Classic Mini. Playstation Classic Mini är en konsol som man har nämnt från och... 19/09 Intressant. Tack, men nej tack. Fina minnen av Playstation. Undrar vad Jim Ryan säger om det här? Ni varför Sony gör det här? Nintendo gjorde det samt bakåtkompabilitet. Det kommer generera mycket pengar för Sony. Räkna med nästa år utannonseras Playsta... 19/09 Bushido Blade så är det ett givet köp! 19/09 Det var hur som helst riktigt roligt att Sony också kommer släppa en mini konsol. Detta är något som jag är riktigt sugen på att köpa, men först och främst vill jag köpa en Nintendo 64 Classic Mini före jag köper Playstation Classic. 19/09 Då fanns fortfarande loading.se och jag sade också att det borde komma en Playstation Classic också tillslut. Anledning för att Sony brukar många gånger följa efter när det går bra med en grej. Sen kom det fram ett rykte i våras med där det var någon... 19/09
Skicka en rättelse