Spelurvalet kommer bli avgörande för hur bra denna retropryl säljer.

Tidigare idag avtäckte Sony retroflörtiga Playstation Classic som ska ge dig nostalgikickar i form av 20 olika spel från 90-talskonsolen. Bara fem av titlarna är officiella i skrivande stund och vi vet samtidigt att urvalet kommer att vara avgörande för hur bra den kommer att sälja.

De kända titlarna är:

 • Final Fantasy VII

 • Tekken 3

 • Ridge Racer Type 4

 • Jumping Flash

 • Wild Arms.

Det ger 15 platser för just dina favorittitlar från PSOne och vi är nyfikna på vilka dessa borde vara. Ett potentiellt stort problem är att den medföljande gamepaden är baserad på ursprungsmodellen, och inte dualshock med analoga spakar som släpptes 2-3 år efter lanseringen av konsolen. Som ett urval listar vi de 20 spel som sålde allra bäst.

 1. Gran Turismo

 2. Final Fantasy VII (bekräftat)

 3. Gran Turismo 2

 4. Tekken 3 (bekräftat)

 5. Harry Potter and the Philosopher's Stone

 6. Tomb Raider

 7. Final Fantasy VIII

 8. Crash Bandicoot

 9. Tomb Raider II

 10. Metal Gear Solid

 11. Tomb Raider III

 12. Tekken 2

 13. Crash Bandicoot: Warped

 14. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

 15. Final Fantasy IX

 16. Resident Evil 2

 17. Spyro the Dragon

 18. Tomb Raider: The Last Revelation

 19. Dragon Quest VII

 20. Rayman

Om detta urval inte inspirerar dig kan du spana i Wikipedias listning av alla 2587 spel som släpptes till konsolen.

Jag har försökt att göra en lista på 20 stycken spel, där det både är med spel som jag vill ha med, spel som är väldigt populära som många vill ha med och även populära multiplayer spel så att det inte blir för mycket singel player. Självklart så är de... 26/09 Hmm jag är inte direkt sugen på den här överhuvudtaget. Har till och med kvar min gamla Playstation men har inga planer på att spela på den igen. Tyvärr tycker jag den generationen är den som åldrats sämst vad gäller konsolvärlden. Då så många spel blev... 20/09 Skulle vilja se Dino Crisis och FFVVIII och FFIX samt Jade Coocoon. ÅÅåh, gimmie! Men solklart skall ju den reviderade kontrollen med sticks vara med. Känns ju tämligen cyniskt att sälja det separat senare. 20/09 Type 4. Fortfarande bland dom bästa soundtracken jag hört i ett icke-rpg. Sjukt bra spel! 20/09 Undra varför man väljer att begränsa sig till 20 spel, det kommer ju uppenbarligen att göra väldigt många kluvna inför köp, och blir svårt att skapa en reprsentativ bild av konsolens historia (om det nu var syftet). Visst, kan tänka mig att det beror... 20/09 Inget. Ge mig analoga spakar, då kan vi snacka. 20/09 Ridge Racer såklart !! 19/09 Ape Escape är egentligen ett måste! Men kräver tyvärr analoga spakar :-( Crash Bash Wip3out Driver 1+2 Destruction Derby 2 Croc Lego Racers Rollcage 19/09 Ape Escape, motherfuckers! (Hur fan kommer det sig att ingen har nämnt det här spelet tidigare i tråden?) 19/09 Om den har Hot Wheels Turbo Racing, så köper jag den på direkten! 19/09
Skicka en rättelse