Men Fortnite går fortfarande att spela utan Nintendos prenumerationstjänst.

I dag är tjänsten Nintendo Switch Online äntligen redo för lansering, ett och ett halvt år efter att konsolen släpptes.

Tjänsten är Nintendos motsvarighet till Xbox Live Gold och Playstation Plus, och innebär att du framöver behöver en prenumeration för att spela online i titlar som Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe och Arms. Däremot kommer dundersuccén Fortnite även framöver kunna spelas utan prenumerationen (precis som på PS4 och Xbox One). Om samma sak kommer gälla andra free to play-spel får vi återkomma till.

Tjänsten ger dig tillgång till 20 skapligt klassiska NES-titlar (exempelvis Super Mario Bros., Ice Climber, Excitebike och Legend of Zelda) och molnsparande. Notera att spel som sparats i molnet försvinner när prenumerationen avslutas, så se till att hämta sparfilerna innan dess.

Priserna då? Jo, betydligt billigare än konkurrenterna – se nedan. För årsprenumerationerna kan du välja mellan prenumeration för en person eller för en familj på upp till åtta användare.

Längd

Pris

1 månad

40 kr

3 månader

80 kr

12 månader

200 kr

12 månader (familj)

350 kr

Nintendo Switch Online kan provas gratis i sju dagar innan eventuellt köp.

beställde precis mina nu på mynintendo går inte att checka ut 19/09 happ, då var det avklarat. först "NES, fan vad nice!"-stadiet tidigare idag, föjlt av köpet av en årsprenumeration, för att sedan lägga runt 3 minuter på varje spel och avslutningsvis (inom ca 45 minuter) tröttna och stänga av switchen igen. 5/7 19/09 Någon som vet när de går beställa i Sverige? 19/09 Va inte typ de flesta spelen som ingick med på NES-mini? Rätt besviken faktiskt. 19/09 Mer värt när dom väl lägger till SNES spel med i paketet (för mig). 19/09 man måste beställa dom från my.nintendo fattar jag det som. altså inte från Bergsala 19/09 Köpte ett år medlemsskap direkt. Ska beställa dom lustiga kontrollerna som jag sett på bilder när jag släktforskade Apropå Fortnite så kommer snart en Switch+Fortnite paket med ingame prylar https://imgur.com/a/twGT3TZ 19/09 Ja, Nintendo har indirekt (eller också direkt) bekräftat att de sparade filerna bara är en backup. Därmed dessa problem om att folk kan fuska genom att backa till en tidigare sparad fil från molnet. 19/09 Jag antar att sparfilerna bara kopieras till molnet och sen synkar senaste sparfilerna när man är online igen. "...så se till att hämta sparfilerna innan dess." låter som att ens sparfiler tas bort från enheten och bara finns i molnet, vilket inte skull... 19/09 Schysst med Double Dragon. Jag spelade det aldrig som ung (fick dras med 3an, hemska barndom) så nu får jag en chans. Snällt med 7 dagars trial också så att jag slipper vänta till lönen ^^ 19/09
Skicka en rättelse