Större efterfrågan än väntat.

Efter morgonens "Jaaa! Sony släpper Playstation Classic i år!" är det dags för en annan nyhet på temat retrokonsoler: Sega Mega Drive Classic släpps först 2019.

Efter stor efterfrågan har man beslutat att satsa på samtidigt release världen över, skriver man i en tweet på japanska. Tanken var först att lansera den i år, åtminstone i vissa territorier, planer man nu alltså övergett.

I övrigt är det mesta fortfarande okänt om konsolen. Varken pris, spelutbud eller storlek har det släppts någon information om. Vi håller er underrättade.

Skicka en rättelse
Hmm nej. Men en Dreamcast Mini Classic tack. Det med möjligheten att köpa "nya" spel från typ Nintendo eShop, Xbox/Microsoft Store, Playstation Store... Hell even Steam. 20/09 Ok, då hade jag inte sett helt fel. Tyckte inte heller de som jag länkade till har lockat mig, varken spelen eller kvaliten var på topp. Hoppas de kommer bra spel till komande Megadrive mini :) 19/09 Det finns en hel del Sega Mega Drive versioner sen länge som är gjorda av det kinesiska företaget som så många här är besvikna på. Själv har jag ingen koll på detta eftersom jag aldrig har köpt några av deras retro konsoler. Det som jag tycker låter bra... 19/09 det ska vara Äkta sega om jag ska köpa det 19/09 Jag skulle gärna se: Castle of illusion Quack shot Alex Kid Jurassic park Aladdin 19/09 Jag trodde Sega Mega Drive redan fanns sedan länge i två utföranden, jag har väl blandat ihop dem! Så många nu! Men kul att det blir en Sega Mega Drive Mini! Hade Sega Megadrive själv då det begav sig :) Sega Mega Drive Flashback https://www.prisjakt.nu... 19/09 @Bojkott: Samma här, om det är så att de har dumpat dem så är det grymt bra, för den tillverkaren är ett skämt :P 19/09 Det ryktas att förseningen beror på att Sega har dumpat dem efter alla klagomål, men det återstår väl att se hur det blir. En sak är säker i alla fall. Det blir inget köp för min del om Sega inte hittar någon annan tillverkare. 19/09 Så länge det inte är AMGames som får göra denna också, de som har gjort deras senaste "mini" konsoler. Ryktena säger att det kommer vara dem igen och de har usel emulering på sina enheter och kontrollerna är IR och fungerar halvtaskigt. Ex https://www.e... 19/09 Det släpps mycket olika typer av mini konsoler nu. Det är en trend som jag verkligen gillar och som jag hoppas håller i sig. Vill verkligen se hur detta kommer att utveckla sig. 19/09