Hjälteförändringar i massor!

Vi skrev tidigare om att det fanns planer på att förändra den svenska hjälten Torbjörns olika förmågor till att bli mer pålitliga. En Blizzard-anställda kommenterade till och med situationen att Torbjörn just nu är en ”troll-pick”, vilket såklart inte borde vara fallet.

Nu har i alla fall förändringarna visats upp, och de är en hel del. Den största förändringen är nog hans ultimate och faktumet att armor packs helt plockats bort.

Torbjörns primary fire har blivit mer pålitlig, med snabbare skott och laddningstid. Hans secondary fire ska också bli mer pålitlig, men skadar samtidigt lite mindre.

Svenskens turret kommer också nu gå att kasta ut, istället för att du står och bygger upp dem. Det i sin tur gör Torbjörns roll lite mer flexibel, samt att turrenten nu kommer skjuta på samma sak som du skjuter på. Det tar även tre sekunder från att den landar tills att den är färdigbyggd.

Hans tidigare ultimate kommer nu fungera som en sekundär förmåga där den snabbar din rörelsehastighet, attacker och laddning samt ger dig armor under fem sekunder.

Slutligen har hans ultimate helt förändrats från tidigare. Nu kommer du nämligen kunna spruta ut lava som täcker en del av spelplanen och skadar motståndare som går över den i 6 sekunder. Förmågan kommer även skada hjältar mer som har armor än de som inte har. Alltså en direkt counter till hans dotter Brigitte som kan ge armor.

Utöver Torbjörn ska även Pharas skott ändras om lite till att ha mindre splash. Jeff Kaplan säger att förändringar kommer göra Phara mindre dominant i lägre skill-tier, men bättre för väldigt skillade spelare.

Mcree och Solider ska även finjusteras. Ändringen görs framförallt för konsoler då de fortfarande kan vara rätt svåra att sikta med. Du kan läsa en mer detaljerad lista på alla förändringar på Blizzards forum.

Kanske det. Själv tycker jag det låter intressant, speciellt tå Tobbe är en av mina favoriter, beroende på bana och mode såklart. Låter dessutom konstigt att man skulle välja en viss karaktär bara för att jävlas med sina medspelare...räcker det inte bar... 24/09 Absolut vill folk inte alltid jäklas, att alla i comp inte vet hur metan ser ut köper jag, men ju högre upp du kommer desto mer koll har man. Omöjligt att spela på 4000+ och inte förstå vad som skulle gynna laget känner jag. Sen viljan, den är stark hos... 24/09 Två års erfarenhet av Blizzards Overwatch-uppdateringar ger ganska bra underlag till tolkning av hur förändringarna blir i praktiken. Precis som med Mercy, Symmetra, Roadhog och McCree kan man alltså med gott samvete säga att en uppdatering som låter... 24/09 Inte sant alls. Alla som kör comp har inte koll på metan och kanske tycker att de gör bra ifrån sig med en viss hero i QP och därför vill köra den i comp. Eller så kanske nån VILL spela en viss hero även fast den är ansedd som sämre, för att utmana sig... 23/09 När det kommer till competetive mode så är det att vinna som gäller. Kör du då en hero som är nästintill värdelös för ditt lag så är du ett troll som bara är ute för att jävlas. Det är ett faktum, ingen diskussion om saken i dagsläget. Men quickplay?... 23/09 Bra! Kan de sätta cooldown på Genjis hoppande när de ändå håller på... Den störigaste karaktären nånsin. Jädra hoppande som en kaninjävel över banan... *bitter gamer 23/09 Personligen tycker jag det är kul när folk väljer hjältar som inte ingår i den nuvarande metan. Ofta blir fienderna lite överraskade och vet inte hur de ska möta en Torb på anfall, som exempel. Spelade en helkul match i veckan där vi körde Bastion, Torb... 23/09 För folk är tryhards, väljer du inte att spela hjältarna som är "flavour of the month" så är du automatiskt ett troll tack vare att du inte spelar de bästa hjältarna och därmed inte gör ditt bästa/spelar det mest optimala för att just dom ska vinna. 23/09 Precis det som hände TF2s Engineer. Han fick snabbare turrets samt turrets som det gick att välja mål manuellt med, allt efter som tiden gick och spelet uppdaterades. Klart, där kunde man välja vilken typ av utrustning man ville ha... men det kommer väl... 23/09 Fast hur vet du varför nån väljer en viss hjälte, om personen inte uttryckligen talar om det? 23/09
Skicka en rättelse