Vi skrev tidigare om att det fanns planer på att förändra den svenska hjälten Torbjörns olika förmågor till att bli mer pålitliga. En Blizzard-anställda kommenterade till och med situationen att Torbjörn just nu är en ”troll-pick”, vilket såklart inte borde vara fallet.

Nu har i alla fall förändringarna visats upp, och de är en hel del. Den största förändringen är nog hans ultimate och faktumet att armor packs helt plockats bort.

Torbjörns primary fire har blivit mer pålitlig, med snabbare skott och laddningstid. Hans secondary fire ska också bli mer pålitlig, men skadar samtidigt lite mindre.

Svenskens turret kommer också nu gå att kasta ut, istället för att du står och bygger upp dem. Det i sin tur gör Torbjörns roll lite mer flexibel, samt att turrenten nu kommer skjuta på samma sak som du skjuter på. Det tar även tre sekunder från att den landar tills att den är färdigbyggd.

Hans tidigare ultimate kommer nu fungera som en sekundär förmåga där den snabbar din rörelsehastighet, attacker och laddning samt ger dig armor under fem sekunder.

Slutligen har hans ultimate helt förändrats från tidigare. Nu kommer du nämligen kunna spruta ut lava som täcker en del av spelplanen och skadar motståndare som går över den i 6 sekunder. Förmågan kommer även skada hjältar mer som har armor än de som inte har. Alltså en direkt counter till hans dotter Brigitte som kan ge armor.

Utöver Torbjörn ska även Pharas skott ändras om lite till att ha mindre splash. Jeff Kaplan säger att förändringar kommer göra Phara mindre dominant i lägre skill-tier, men bättre för väldigt skillade spelare.

Mcree och Solider ska även finjusteras. Ändringen görs framförallt för konsoler då de fortfarande kan vara rätt svåra att sikta med. Du kan läsa en mer detaljerad lista på alla förändringar på Blizzards forum.