Därför avbryts Wolf Among Us 2 och Stranger Things.

Året var 2012 och Telltale kom ut med det prisbelönta The Walking Dead som svepte igenom hela spellandsskapet. Många talade om återkomsten av Point and Clicks. Telltale expandera stort och snabbt – år 2017 hade de nästan 400 anställda, de hade avtal med HBO, Netflix, DC och Minecraft.

Batman var, enligt källor, deras hittills sämsta sålda spel någonsin.

På utsidan såg det ut som om Telltale kammande hem storpengarna, men på insidan var det något helt annat. Enligt speljournalisten Joe Parlocks källor var det bara första säsongen av The Walking Dead och Minecraft som fick företaget att gå i vinst. Allt däremellan var en förlustaffär, vilket nog förklarar varför det tog en sådan tid för företaget att ens överväga Wolf Among Us 2. Istället vände sig dem till större och redan etablerade IP:n. Det räckte däremot bara så långt, Batman var ,enligt källor deras hittills sämsta sålda spel någonsin.

Det var ungefär ett år sedan Telltale fick göra sig av med 90 av sina då närmare 400 anställda, efter vad anonyma källor inom företaget sa var en destruktiv arbetsledning under tidigare VD, Kevin Bruner. Enligt uppgifter kunde ledningen ibland kräva enorma omskrivningar av manuset som ledde till att majoriteten av spelet behövde göras om. Det i kombination med en gammal teknik satt en enorm press på utvecklarna som ofta fick göra saker för hand då spelmotorn inte tillät något annat.

Vid den här tiden fick nu äntligen Pete Hawley ersätta tidigare Kevin Bruner – som av vissa anställda pekats ut som anledningen till varför Telltale blödde som det gjorde. Även efter beslutet att sparka nästan 25 procent av företaget såg det äntligen ut att ljusna för företaget nu när en ny kapten hade tagit över. Tyvärr visade det sig funka lika bra som att spika igen ett redan sjunket skepp.

Nu har företaget fått säga upp majoriteten av sina anställda med bara skelettet kvar på 25 personer som arbetar på Netflix-projektet, Minecraft Story Mode där du ska kunna spela spelet via Netflix. Enligt samma källor, i kontakt med USGamer, blir The Walking Dead: Episode 2 det sista spelet att komma ut, både Wolf Among Us och Stranger Things läggs alltså ned.

I nuläget pågår det på Twitter en hashtag ”#TelltaleJobs” som uppmanar människor att hjälpa de hundratals av människorna som förlorade sina jobb att hitta nya.

Har spelat det mesta, bara missat nya Batman sedan Walking Dead 1. Men sålt av det mesta då jag blev less på Telltales spel efter ett tag. Hade gärna sett en fet samling med allt de släppt sedan Walking Dead. Då med alla avsnitt på skiva och inget Seaso... 23/09 Alla episoder menar du? Vad jag hört blir episod 2 den sista. Och nej dom hade verkligen inte behövt pumpa ut fler spel, utan fokuserat på dom spelserier som gick bäst istället. Dvs The Walking Dead och The Wolf among Us. Åt helvete med Minecraft (sålde... 23/09 Själv köpte jag bara dom spelen som var intressanta för mig personligen (Walking Dead och The Wolf among Us). Att dom pumpade ut spel rörde mig inte i ryggen då jag inte hade något intresse utav deras andra produkter. Dock kan man nog säga att kvalitén... 23/09 Har bara spelat Game of thrones hos telltale men var inget jag fastnade för. Därför har jag inte köpt fler spel heller. 23/09 Industrin verkar iaf sluta upp för att hjälpa de drabbade. Cloud Imperium Games (Star Citizen) säger till exempel att de har gott om stolar att fylla och att de som fått kicken är välkomna. https://twitter.com/EricKieronDavis/status/1043657683016998912 23/09 Frågan är ju varför man fortsätter pumpa ut spel efter spel när det bara var 2 ip:n som gjorde bra pengar? Dom hoppades på en 3:e succé? 23/09 400!!!!!!! Varför inte 300 då blir det spartan team! Men alltså 400 folk för peka och klicka spel. Vet inte ens om man är så många i någon stor spel företag. Nå kanske det ska göra ett spel om dem the tale of teller å då man får välja hur många anställd... 23/09 Påminner mig om Svenska Grin, som växte för snabbt med ledare som inte kunde handskas med den stora studion. Det är inte en enkel bedrift att vara en bra ledare över många människor i ett komplext system. Anyways, kan tipsa om en p3spel podd om Grin,... 23/09 Trist att höra. Hade nog funkat bättre om dom lyssnade på kunderna. Och släppte lite fler spel snabbare (borde ju gå med 400 anställda). Undrar bara om alla säsonger av sista säsongen Walking Dead kommer att släppas eller ej? 22/09 Bland kompott av känslor inför detta. Det är nog lätt att räkna mig in i deras kärna av spelare då jag har spelat allt utom senaste walking dead. Däremot har telltales spel aldrig varit kärnan i mitt spelande utan snarare en sidoaktivitet som skiljer... 22/09
Skicka en rättelse