I slutet av förra veckan nåddes vi av beskedet att Telltale Games sagt upp 250 anställda och att endast en handfull personer finns kvar på studion för att fullfölja vissa åtaganden. Först var det sagt att den avslutande säsongen av The Walking Dead därmed inte skulle fullföljas (den andra delen av de tänkta fem blir den sista) men Telltale meddelar via Twitter att flera partners hört av sig för att visa sitt intresse i att hjälpa till med finalen. Beskedet möttes dock av både hurrarop och kritik.

Enligt uppgifter från den drabbade personalen fick de lämna lokalerna samma dag som de fick beskedet, utan något löfte om avgångsvederlag eller omställningshjälp. Att studion skulle prioritera färdigställandet The Walking Dead före sina anställda fick många att reagera, däribland God of War-designern Cory Barlog.

Spelbranschen får titt som tätt kritik för hur anställda behandlas, med allt från obetald övertid, gratisjobb med löften om anställning och andra osäkra lösningar. Huruvida The Walking Dead får en avslutning återstår att se.