Kommer säljas som en sekundär enhet till spelare som redan äger en stationär konsol.

Tidigare i veckan avtäckte Oculus den nya headsetmodellen Oculust Quest, vilken är tänkt att landa någonstans mellan den billigare Oculus Go och premiummodellen Rift.

Under avtäckningen förklarade företagets CTO John Carmack att Quest prestandamässigt går att jämföra med förra generationens konsoler, alltså Xbox 360 och Playstation 3. Modellen är tänkt att säljas som en sekundär enhet till spelare som redan äger en stationär konsol eller en fläskig PC.

Med det som utgångspunkt menar Carmack att Oculus Quest i första hand kommer att tävla mot Nintendo Switch, då han menar att konsumenter nog inte kommer välja mellan deras nya headset och ett Playstation 4 eller Xbox One.

Vidare menar Carmack att "samma magi" som upplevs med ett Rift-headset kommer gå att få med Quest, men att skillnaden i processorkraft inte bör ignoreras. I sann PC Master Race-anda menar branschlegenden att inget slår en tungt utrustad speldator. Åtminstone när det kommer till virtual reality.

Källa: Gamesindustry

Jag läste hela artikeln. Jag har inga problem med läsförståelsen. Varför gör du ett personligt nedsättande påhopp helt plötsligt istället för att argumentera? 04/10 Positional tracking på ett standalone headset är rätt så stort 29/09 Du kanske ska läsa på igen. Du verkar ha problem med läsförståelsen. 29/09 Sedan får vi inte glömma att detta var en bråkdel av hans 1,5 timmars oskriptade och fantastiskt ärliga tal. Han var inte blyg att prata om brister och saknad funktionalitet. Hans poäng är mer att det kommer inte konkurrera mot konsoler, inte heller PC,... 29/09 Ni får äta ruttna ägg då?? 29/09 Ja jag förstod det. Det var mest ett skämt :) 28/09 Det är ett stand alone headset så du behöver bara den med dig samt kontrollerna, vet inte vad du ska ha med dator för. sedan är det inte många som använder konsolerna utanför hemmet även om de enbart använder de bärbart hemma. 28/09 Hmm, tror inte att den kommer kunna konkurrera så mycket med Switch. Jag tror att 60-70% spelar Switch bärbart / på resande fot, och då funkar ju inte det alls lika smidigt att slänga upp en dator och trä på sig ett headset, t.ex. på bussen/tåget/flyget... 28/09 Haha ja precis. Jag skulle skrivit "vägrar knäcka ett ägg på hans carbonara" istället för "färska ägg". Nåväl, vad handlade artikeln om nu igen? 28/09 Det som menas här är nog ett "rå" ägg vs "tillagad" ägg. Varit i branschen, och av erfarenhet vet att många restauranger vägrar servera råa ägg. Hur mycket man än tycker att Sveriges livsmedelsindustri är problem fri, bäst, klockren, så har det alltid... 28/09
Skicka en rättelse