"Det är inte bara att trycka på en knapp."

Efter att ha varit envisa motståndare till crossplay gav Sony slutligen med sig. Som vi berättade för några dagar sedan var Fortnite-spelarna först ut att åtnjuta fördelarna med denna nya policyändring. Men varför tog det så lång tid? Sonys Shawn Layden talade i det senaste avsnittet av Playstation blogcast och gjorde klart att frågan var mer komplicerad än man kan tro:

[..]this (crossplay) is something we know this is a want, this is a desire, and we want to be able to deliver that in the best way possible. Now, enabling crossplay isn’t just about flipping a switch and there you go. It’s a very multidimensional kind of attribute or feature.

Att det inte handlar om att bara "trycka på en knapp" kan tyckas lite ironiskt med tanke på att det var precis vad som hände för ungefär ett år sedan då Xbox- och Playstation 4-spelare började stöta på varandra av misstag i just Fortnite. Shawn Layden fortsätter:

So we had to look at it from a technical point of view, we have to work with our partners from a business point of view. We have to make sure that if we enable this, do we have the right customer service support, do we have the right messaging out there, do we have all these different things that you have to get in line.

Shawn Layden passar även på att prata framtid och visar det sig att crossplay i Fortnite förblir "stabilt och säkert" så lär vi med all säkerhet se fler spel påverkas av det nya policybeslutet. Rocket League härnäst, kanske?

Som jag skrev i en annan tråd här. Samla ihop ett gäng på 4 pers, kör några matcher i Squadläget i Fortnite, det är svårt att inte fastna för det. Det är ju dessutom gratis så finns inte så många ursäkter till att inte testa. 01/10 Vilka lögner... :D Om de hade varit med på det från början så hade de berättat det för att undvika dålig pr. 01/10 Jo sure, men det låter fortfarnde långsökt, skulle det vara anledningen, varför skulle någon alls vilja ha crossplay? Att säga att "Ehhhh Sony vill bara tjäna pengar" det är väll ganska självklart? Det är därför de gör saker, samma sak gäller Nintendo... 01/10 Vilken jävla tomte, tror de allvarligt att vi gamers går på denna BS? 01/10 Om 7 av 10 i en grupp med människor kör PS4 och alla 10 vill spela tillsammans så är det större chans att de 3 utan PS4 köper sig en varsin PS4 för att alla skall kunna spela tillsammans, än att de andra 7 köper nya konsoler som passar in med de andra!... 01/10 @Leffe76: Verkar inte bättre... :-) 01/10 Och det tycker de nog fortfarande skulle jag tro. Jag har svårt att tro om man är konsoltillverkare att man tycker upplevelsen är bättre på någon annans maskin hehe. 01/10 Färgglatt och gratis, mer behövs inte 2018.. 01/10 Fortnite översvämmar av damer och kids på twitch numera, är det verkligen så roligt eller är det lika mycket nyhetens behag som minekraft var? Har testat det och är inte övertygad.. what so fun about it? ;-) 01/10 Var väl inte så länge sen som dom sa att dom inte behövde crossplay för att "skydda sina användare" samt "den bästa upplevelsen är på playstation"? 01/10
Skicka en rättelse