Smakar det så kostar det.

Fifa 19 är släppt, och en nyhet för i år är att EA faktiskt redovisar hur stor/liten chans man har att få specifika kort och spelare i spelläget Ultimate Team, där man bygger sitt eget lag. Extra attraktiva är Ones to Watch-korten, eftersom de ger spelare som Ronaldo. Inte nog med det: dessa spelares redan höga stats förbättras ytterligare om de gör bra ifrån sig i de verkliga fotbollsligorna under säsongen.

Som en anpassning till Belgiens hårda lagstiftning mot lootlådor berättar EA nu vilka oddsen är att få ett Ones to Watch-kort. Vilket man förmodligen helst hade sluppit göra, för chansen att få ett av dessa kort är "less than 1 %", uppger Eurogamer.

Chansen att få ett Ones to Watch-kort är inte stor. Bild: Eurogamer.

För tydlighetens skull: chansen är mindre än en på hundra. Hur mycket mindre framgår inte. Men det framgår med all önskvärd tydlighet att du har försvinnande liten chans att få ett av de attraktivaste spelarkorten.

Tycker de måste redovisa EXAKTA siffror för sannolikheten att få samtliga kort. Det måste vara transparent. Mindre än 1% är för vagt. Det vet man ju redan och kan bekräftas av de som spelar spelet. Rör det sig 0,5% eller 0,001%?. Kan det därutöver skilj... 02/10 Det här beskriver närapå allt som jag tycker är fel med spelbranschen idag. 02/10 I år har jag inte spenderat en enda krona på packs utan bara lirat matcher och dealat på market. Har fått ihop ett medelmåttigt lag och möter sällan extremt mycket bättre, för tillfället. Fick faktiskt en Ones to watch här om dagen och har då bara köpt... 02/10 Är ett stort FIFA fan och har i princip alla spel i serien. Dock känns Ultimate Team rejält urvattnat. Kanske jag som är gammal och grå men det är inte kul att möta 12-åringar med Ronaldo och sexhundra specialkort som bombar in mål från halva plan och... 01/10 Ganska sjukt egentligen att Fifa fortfarande får behålla åldersmärkningen med den här casinoliknande skiten. Elderscrolls Oblivion däremot fick byta från Teen 13+ till Mature 17+ för att PC versionen kunde moddas att ha bröst, tom konsol versionen blev... 01/10 Nej det tror jag inte heller. Men hoppet är det sista som lämnar en påstår de;) 01/10 Jag spelar fifa men kör bara karriärläge och journey. Så med andra ord spenderar jag inga pengar i det men mycket folk gör det tyvärr. Så att EA åker på en ekonomisk käftsmäll är otänkbart, dom tjänar otroliga pengar. 01/10 För en som inte spelat Fifa sedan 09-10 kanske, vad kostar ett sådant "pack" där chansen är <1%? Hoppas EA åker på en enorm ekonomisk käftsmäll inom den närmaste tiden i varje fall.. 01/10 Hoppas de åtalas i Belgien och förlorar hårt! 01/10 Vilket medför att jag aldrig mer komma köpa ett FIFA för EA visar vilka anusberg dom är. 01/10
Skicka en rättelse