"Det var ett svårt beslut, men vi har bestämt oss."

2014 återvände Playstation Experience i samband med Playstations 20-årsjubileum och har sedan dess varit en årlig decemberfest för gamers. 2016 avslöjades The Last of Us: Part II, men i år blir det inga avslöjanden. Faktum är att det inte ens blir något Playstation Experience.

Detta trista besked lämnar SIE-toppen Shawn Layden via Playstation-bloggen.

The reason behind that is, we don’t have ... we have a lot of progress, and now that we have Spider-Man, looking down in 2019 to games like Dreams and Days Gone, but we wouldn’t have enough to bring people altogether in some location in North America to have that event. We don’t want to set expectations really high and then not deliver on it. It was a hard decision, but we have determined we will not hold PlayStation Experience.

PS4 har haft ett kanonår sett till exklusiva AAA-releaser – God of War, Detroit, Spider-Man – och som Layden nämner är ju titlar som Dreams och Days Gone redo för 2019, medan The Last of Us-tvåan och Ghost of Tsushima ännu inte har releasefönster. Det finns med andra ord exklusiva begivenheter på gång, men inte tillräckligt med nytt material för att motivera ett event.

Bestäm dig. Är det bra att visa upp spel som har länge kvar till release eller inte? 04/10 De hade en show på Tokyo game Show nyligen. Sedan hade de faktiskt fyra av dessa shower förra året så att det finns lite mindre nytt att visa detta år är inte så konstigt. 02/10 Dem kunde ha avslöjat lite datum? Brände dem all krut de hade på E3? Lite datum hade varit bra. Lite längre gameplay. 02/10 Jag har fortfarande väldigt kul med Vita1. (köpte två med OLED skärm innan de lade om produktionen). Men skulle inte säga nej till ännu en maskin. Men tror inte de kommer släppa någon. De sneglar nog på Switch och ser hur hybridlösningar går först. 01/10 Jag hoppas Sony släpper en "Vita 2" i samband med ps5 dock väldigt osannolikt. 01/10 @Loevet: Räddat behöver ju inte betyda att man når upp till samma enorma försäljningsframgång som PS och dess utmärkta galleri av exklusiviteter. Snarare att man räddat upp skeppet och nu accelererar framåt för att nå den positionen inom en snar framtid... 01/10 @Mortaigne: Räddat den här generationen skulle jag nog inte sträcka mig till att säga att de gjort, Forza Horizon 4 och några få andra titlar står ju i stor skugga från den enorma listan över megatitlar som släppts till PS4 under de senaste åren, och... 01/10 @Loevet: Ja, nästa generation är nog i full sving internt hos båda men jag tror att det är viktigt att göra fler saker samtidigt för att inte tappa momentum. Just momentumet verkar byggas upp kraftigt hos Xbox, att känna ett behov av att göra en egen... 01/10 @Mortaigne: Jag skulle tro att Sony börjar lägga sina resurser bakom vad som kommer till nästa generation, vilket de har råd med med så många stortitlar på marknaden, och fler väntar ju nästa år. Microsoft har inte råd att pausa på samma sätt, och det... 01/10 Samtidigt så återupplivar Microsoft sitt X0-event nu i november...;) Den 10-11 november går det av stapeln i Mexico City! Det börjar märkas att Microsoft äntligen lagt sin ekonomiska tyngd bakom den revitaliserade Xbox-divisionen. Konkurrens är bra! PS... 01/10
Skicka en rättelse