Betygen har börjat ramla in och förra årets uppskattade comeback tycks bli slagen på lönnmördarfingrarna.

Efter en dalande formkurva beslöt sig Ubisoft att pausa Assassin's Creed-serien och det märktes med förra årets Origins som kammade hem goda betyg från både spelare och recensenter. När nu spelserien dyker ner i den grekiska övärlden tycks det positiva momentument hålla i sig och snittet på de inledande betygen är till och med högre än fjolårets inkarnation.

Assassin's Creed: Origins hade vid embargolyftet förra året ett snitt på 85 hos Opencritic (nu 84), en siffra som Odyssey tangerar med en procent. På Metacritic är situationen liknande, där hade Origins 84-85 (nu 81) och Assassin's Creed: Odyssey ligger för närvarande på 86.

Imorgon får alla förbokade ta sig an Ubisofts äventyr och senare i veckan får du vårt slutgiltiga betyg. Så länge kan du läsa Fredriks första del i recensionen.

@Myran22: Spelat ett gäng timmar sedan man fick tillgång till det och tycker också det är väldigt mycket bättre optimerat, inte alls samma klagande från processorn med samma inställningar som i Origins. Klar förbättring, gillar också det nya utforskar-s... 03/10 Jag kanske kör det systemet när det blir new game+. Just nu vill jag bara utforska allt och lära mig spelet ordentligt. 02/10 Lirade några timmar igår och gillar det skarpt. Klart bättre optimerat än Origins på PC och flyter på riktigt bra. Gillar dessutom de lummiga miljöerna i den grekiska övärlden klart bättre än sandiga Origins. Det nya systemet där man inte får uppdragsma... 02/10 Kör min PS4 kontroll på PC, det bästa av 2 världar :) 02/10 En sak som blev lite uppenbart till skillnad mot origins är att min CPU bottnar... Börjar således bli dax att uppgradera burk >_< Spelade inte särdeles långt men måste säga att RPG elementen är mer framträdande än i origins. Gillart så här långt =) 02/10 Spelen gör sig bäst med handkontroll men kör gärna på PC med en handkontroll. Om du inte vill ha 30 fps. 01/10 @chomag: med nuvarande kurs och rabatten på uplay så blir det typ samma pris (några kronor billigare på uplay faktiskt, men försumbart: 829 vs 833) 01/10 @deezel: Köpte "Gold edition" igår på Greenman för 71£, dryga 820 svenska kr vilket var klart billigare än andra ställen jag kollade på. Lite väl saftigt pris tycker jag själv, men då ingår ju season pass samt det viktiga i sammanhanget, att man kan bör... 01/10 Oavsett priset, se till att fixa 20% rabatten de erbjuder (vet inte om det bara är via uplay). 01/10 Nej, med mus och tangentbord. :) 01/10
Skicka en rättelse