Microsoft ska inte lägga sig, lovar man.

När E3 2018 inleddes stod det snabbt klart att Microsoft öppnat plånboken på vid gavel. Man avslöjade nämligen att man köpt Playground Games (Forza Horizon), Ninja Theory (Hellblade), Compulsion Games (We Happy Few) och Undead Labs (State of Decay).

Det ryktas även om att Microsoft är sugna på rollspelsfabriken Obsidian, till mångas stora fruktan, och med tanke på hur exempelvis Rares formkurva sett ut sedan de blev uppköpta kan det finnas skäl att vara rädd. Eller inte. Aaron Greenberg lovar att de nya studiorna får fria händer.

This was first and foremost about finding the world’s greatest teams, who can bring new types of content to our first-party studios, and allow them to continue to operate independently. If you think about a game like Hellblade, how many big companies would have greenlit a game like that?

Marknadstoppen Greenberg lyfter istället fram hur de kreativa teamen får finansiell trygghet samtidigt som exempelvis UK-utvecklare som Rare, Playground och Ninja Theory kan dela tekniska lösningar med varandra på ett naturligt och smidigt vis. Everybody wins? Vi får se.

Skulle bli förvånad om deras framtida releaser inte begränsas till Win10 och XBox. 01/10 Dom kommer bli jäääkligt trötta om dom inte får "lägga sig". :P /Homie 01/10 Du menar att MS historik inte visar på att de går in och detaljstyr och oftast förstör studios de köpt upp? För spel som Halo, State of Decay, Gears of War och Rares titlar har ju verkligen utvecklats till det bättre och visar inte på stort påtryck av... 01/10 Haha, den var bra MS =) 01/10 @WolfGrin: Det räcker inte med unikt IP, det måste sälja också. 01/10 De kommer att få arbeta "oberoende" tills att det börjar handla om för mycket pengar. För mycket pengar kan vara: - För mycket kostnader för MS under en längre tid och vips så nyper MS ljuset av dem. - De börjar tjäna så mycket pengar på sina skapelser... 01/10 Visst. Här är alla pengar i världen, gör exakt vad ni vill, hur ni vill, bara det är till XBOX. Fritt fram. Skitsnack. 01/10 Och ändå la idioterna ner Lionhead Studios med deras unika IP, kanske Xbox One skulle kunnat haft lite mer egna spel som omväxling om de tänkt lite längre än dom brukar. Nu verkar dom fatta med nytt folk vid rodret vad som måste göras men att förstå det... 01/10 Det är väl lätt att lova så länge det levereras, det kan och borde alla göra. 01/10 Hur "vet" vi det? Det enda vi vet är att alla de nya studiorna rekryterar massor med folk, öppnar nya understudios, bygger nya lokaler och slipper oroa sig för att betala räkningarna i slutet av månaden och kan fokusera på att göra spel. 01/10
Skicka en rättelse