Börjar inom kort.

Det har gjorts många försök med spelstreaming det senste decenniet, men inget har ännu varit bra nog för att kunna mäta sig med att köra spelet direkt på den egna datorn eller konsolen. Det avskräcker emellertid inte Google, som inom kort låter folk börja testköra Assassin's Creed Odyssey streamat.

Tjänsten kallas Project Stream och går ut på att du ska kunna spela spel i företagets webbläsare Chrome. Du spelar vid en vanlig dator, varpå den input du ger via kontrollerna skickas till Googles datorer som processar spelkoden och sedan skickar tillbaka resultatet i en stream. Ungefär som att ha konsolen eller speldatorn ett antal mil bort, istället för bredvid skärmen eller tv:n. Streamen ska leverras i 1080p-upplösning och 60 bilder per sekund.

Problemet med att streama spel är tidsfördröjningen: det tar tid för signalerna att färdas mellan användare och maskinen som processar spelet. Huruvida Googles Projet Stream lyckas minska denna latens återstår att se, men det borde vara högprioriterat.

Project Stream börjar testas den 5 oktober. Ett begränsat antal användare får vara med, dessvärre bara från USA.

Undrar hur man kommer sära på de som spelar med mus/keyboard och de som använder joypad i framtiden. Jag kan bara tänka mig allt salt och ylande som kommer uppdagas. ;) 02/10 Nu börjar det... Det ryktas om att Microsoft presenterar sin streamingtjänst snart, kanske på X0. De har mycket riktigt identifierat sina riktiga konkurrenter i Google och Amazon och har ett stort projekt igång. Kanske kommer Mixer att bli det som använ... 02/10 Jag skulle absolut kunna tänka mig att kunna streama spel men då ska det vara samma kvalitet som om man hade hårdvaran hemma för annars är det ingen idé. Jag har t ex ingen kraftfull dator men är väldigt sugen på att spela PC spel som inte släpps till... 02/10 Absolut. Det kommer så klart finnas en nischmarknad för "fysiska" spel med. Vissa letar ju LP-skivor i sin lokala musikaffär trots att samma musik finns på Spotify. 02/10 Tala för dig själv ;p Jag vill ha musiken lokalt på datorn, telefonen och i bilen. 02/10 Ja om en aktör (t.ex. Google) kan erbjuda ett abonnemang för typ, 299 kr/mån för att streama alla nya spel så tror jag nästan alla skulle acceptera sämre bildkvalitet. 02/10 Många tyckte mp3 var sjukt dåligt förut pga att det var så dålig kvalité (bitrate m.m.) Men det visade sig att människan inte har några problem att välja ett flexibelt system. Egentligen ger väl ett fysiskt objekt den bästa kvalitén men folk väljer den... 02/10 En helt naturlig utveckling skulle jag säga. Tittar man tillbaks några år på musik och film så har man ju redan gjort samma transformation där. Det är väl ingen som idag går in och köper DVD eller CD för att spela på sin egna hårdvara hemma? Allt stream... 02/10 25 megabit/sekund var minimumkravet för testdeltagande. Såna här streamingtjänster vänder sig mer till casual-gamers än gamers här på FZ, som ju ofta är insatta och ställler högre krav. Tror streaming, om den blir bra, kan funka som ett sätt att få in... 02/10 @Divion: Jag vill inte heller ha en situation där alla ska streama spel och få spelen låsta till den plattformen och nätåtkomst. Men vad gäller bitrate och nätbelastning tror jag inte att det är något större problem. Det är nog många hem där det går 1-2... 02/10
Skicka en rättelse