Det har gjorts många försök med spelstreaming det senste decenniet, men inget har ännu varit bra nog för att kunna mäta sig med att köra spelet direkt på den egna datorn eller konsolen. Det avskräcker emellertid inte Google, som inom kort låter folk börja testköra Assassin's Creed Odyssey streamat.

Tjänsten kallas Project Stream och går ut på att du ska kunna spela spel i företagets webbläsare Chrome. Du spelar vid en vanlig dator, varpå den input du ger via kontrollerna skickas till Googles datorer som processar spelkoden och sedan skickar tillbaka resultatet i en stream. Ungefär som att ha konsolen eller speldatorn ett antal mil bort, istället för bredvid skärmen eller tv:n. Streamen ska leverras i 1080p-upplösning och 60 bilder per sekund.

Problemet med att streama spel är tidsfördröjningen: det tar tid för signalerna att färdas mellan användare och maskinen som processar spelet. Huruvida Googles Projet Stream lyckas minska denna latens återstår att se, men det borde vara högprioriterat.

Project Stream börjar testas den 5 oktober. Ett begränsat antal användare får vara med, dessvärre bara från USA.