Om en vecka blir det födelsedagskalas.

Vän av ordning utbrister förmodligen: "Vafalls! Xcom är ju 25 år gammalt!?" Jo, X-com är det, men Firaxis nya Xcom-serie anlände till jorden den 9 oktober för strax sex år sedan.

Det där strecket är viktigt.

Med detta ur världenkan vi konstatera att det idag kommer att ske en livesändning klockan 20.00, och det verkar det möjligen vara så att Xcom pimpas med Xcom 2-flärd.

Sexårsdagen är däremot en vecka bort och nu har de tre Firaxis-snubbarna Jake Solomon (designer), Garth DeAngelis (producent) och Greg Foertsch (art director) börjat sprida lite födelsedagsfeeling på Twitter. Det hintas om "något speciellt", men vi får väl se.

@Nocternity: Jag hoppas du har rätt :) 04/10 Ja så sätt, men menade bara att man kan anta att trean troligen kommer bygga vidare på en handling som utgår från att man faktiskt klarade spelet, till skillnad från tvåan som utgick från att man inte klarade första 03/10 Fast det betyder ingenting - man piskade hotet i X-COM 1 också, fast det hjälpte inte. De stöpte om hela storyn ändå. (Till det sämre om du frågar mig.) 03/10 Av tvåans slutsekvens att döma så kommer det fortsätta efter man piskat ADVENT, så spelar roll kommer det nog göra, i den mån att man precis utrotat ett hot och nu ställs inför ett annat 03/10 Helt ointressant för mig :/ Jag gillar X-COM serien men detta var svagt, imo. Konstgjord andning för att hålla varumärket vid liv tills X-COM 3 då det visar sig att allt du gjorde i X-COM 2 inte spelade någon roll... 03/10 Säkert 2-3 månader man körde igenom den sist... nu iom TLP så kliar det i XCOM fingrarna igen... Utsökt spel att falla tillbaka på ett gäng gånger per år och nu ännu bättre! 03/10 Jag brukar spela om Xcom2 lite då och då med olika modifieringar, nu senast StarWars-moddat vilket är helt underbart! ( https://www.youtube.com/watch?v=gjaNhQd81Vk ) Ser fram emot att Warhammer 40k-modden ska bli klar också 03/10 Kul grej, men hade hellre sett ett nytt XCOM (TFTD ftw!). Kan dock inte tänka mig att dom inte redan sitter och jobbar på det i det dolda och att det kommer utannonseras inom de kommande åren. 03/10 Dags att installera spelet igen då och testköra :-) 03/10 Nude patch på g till alla aliens alltså? Inte en dag för tidigt! 03/10
Skicka en rättelse