Tidigt i morse publicerade Blizzard körschemat för årets Blizzcon. Precis som tidigare år kommer det hållas "What's Next"-paneler för deras olika titlar, där framtida innehåll och händelser kommer visas upp. Noterbart är att Starcraft 2 inte har en sådan panel i år. Det har det visst! Tack @necrolock.

Men sedan blir det spännande på riktigt. Diablo dyker nämligen upp en gång till under mässans sista dag, då det hålls en 45 minuter lång panel för "Diablo: World and Q&A". Schemahändelsen skvallrar om en frågestund i kölvattnet av ett avtäckande, inte sant?

Join the Diablo developers as they explore the world of Sanctuary, then stay awhile and listen as the team answers your questions.

Är det så pass enkelt att nästa del i spelserien får namnet Diablo: World, eller spelar titelsättning ett djävulskt spratt på oss? Enligt obekräftade källor på Reddit skall detta vara kopplat till ett Diablo i MMO-skrud som Blizzard sökte en produktionsassistent för 2017 med säljpitchen:

  • Lead the developers of one of the industry’s bestselling, genre-defining RPGs of all-time: Diablo!

  • Blizzard is seeking a Production Director to bring the Diablo franchise into the future.

  • Massive multiplayer game development experience

  • Cover Letter telling us why you are interested in working at Blizzard and specifically Diablo

Hög tid att limma på ett par horn på foliehatten och spekulera, med andra ord. Årets Blizzconmässa drar igång den 2 november, vilket ger oss en månad att våndas eller längta efter ett potentiellt Diablo-MMO.