Men vad som ska ändras under huven är inte bestämt ännu.

Det är inte varje dag The Wall Street Journal dyker upp på nyhetsradarn, men det här är en sådan dag. Enligt nyhetssajten ska leverantörer och andra källor med anknytning till Nintendo berättat för dem att det japanska spelföretaget planerar att släppa en uppdaterad och tillfläskad version av deras Switch-konsol under andra halvan av 2019.

Detta påstås (åtminstone delvis) bero på försäljningstakten av Switch som tycks ha stannat upp en smula efter det starka debutåret 2017. Som en effekt av detta har Nintendos aktie vänt nedåt och en ny version av Switch är tänkt att vända på den trenden.

I nuläget menar källorna till Wall Street Journal att Nintendo inte slagit fast vad man vill uppdatera eller uppgradera i och med den nya versionen. Ett förslag verkar vara att byta ut den något dassiga LCD-skärmen och istället använda sig av teknologier som hittas i nyare smarttelefoner. Detta skulle bädda för en tunnare, ljusare och mer energisnål konsol.

The Wall Street Journal har hört av sig till en talesperson på Nintendo som avböjde att kommentera ryktet.

Högst osannolikt att det där lär hända de två största kommande titlarna. Skulle bara skada Nintendo som varumärke, inte ens fansboys skulle försvara Nintendo för göra de två största kommande spelen exlusive till en pro version. Sannolikheten är dock sto... 07/10 bara den störande tjocka svarta ramen runt skärmen försvinner, vilket jag tror kommer hända på en uppdaterad switch 04/10 Nintendo skulle kunna göra en riktig fuling här: lansera Switch 2.0 2019 i samband med Metroid Prime 4 & Pokémon Gen8 och så är spelen endast optimerade för Switch 2.0 precis som när vissa spel bara fungerade på New 3DS (XL). Frågan är om de har räknat... 04/10 En rimlig uppgradering av dess inre och skärm, samma format så det går att nyttja befintliga tillbehör, erbjud en omfattande inbyteskampanj för befintliga ägare, tillåt spel att köras i lägen likt PS4 Pro för att den gamla inte ska bli inaktuell och öpp... 04/10 En tio procent förbättring av Switchen's prestanda till det fashionabla priset av en dryga 50 procent's prisöhöjning, vilket är i stil med hur Nintendo brukar agera om de nu får för sig att uppgradera den. 04/10 Jahapp, går det ryktet igen... 04/10 En Switch XL med större skärm och 1080p hade varit trevligt :) 04/10 Sony kanske är kass med sina uppdateringar med med xbox kom det allt bra grejer till slim versionen. Xbox one s. Lite snabbare gpu. Energieffektivare. uhd blu Ray. Och äntligen inbyggd nätdel. Det du verkar vara ute efter är ju vad one x och ps4 pro är... 04/10 PS4 Slim kom inte med så mycket nyheter ja, men däremot erbjöd den en snabbare uppkoppling till internet än en PS4 fat. Men det kanske du redan visste. En bättre ersättning för en som redan ägde en PS4 fat vore kanske en PS4 Pro. Och ifall någon skulle... 04/10 Jag bwhöver imgen ny swtich. Jag vill ha fler spel! 🙄 04/10
Skicka en rättelse