En anka, ett vildsvin och en människa (?) går in på en bar..

I slutet av februari avtäckte Funcom det svenskutvecklade, Xcom-doftande Mutant Year Zero: Road to Eden, vilket baseras på Fria Ligans bordsrollspel Mutant: År Noll. Avtäckandet möttes av jubelrop här på FZ, och sedan dess har vi blivit bjudna på läckra trailers och gameplayklipp från spelet.

Men Funcom stannar inte där. För en stund sedan dök ett 20 minuter långt videoklipp upp på norrmännens Youtubekanal, där vi både får ta del av utforskande i realtid och spelets tur(ordnings)baserade strider. Om du vill dyka in i spelet helt oförberedd på handlingen vill vi lyfta ett varningens finger, då vissa detaljer går att snappa upp från dialogen mellan karaktärerna.

Mutant Year Zero: Road to Eden släpps den 4 december i år och kommer till PC, Xbox One och Playstation 4. För utveckling står den nystartade svenska spelstudion The Bearded Ladies.

En uppdatering. Funcom/Bearded Ladies körde en timme livestream igår: https://www.youtube.com/watch?v=D0e4hkbmdNM #nyhetstips 06/10 så jävla fett alltså. hoppas man kan välja mer karaktärer om någon dör eller så. undertiden om man inte orkar vänta finns ju Krater av fatshark. :) 05/10 Såvitt jag vet nej, det här är första gången och även om jag inte kört mycket Mutant så körde jag tillräckligt för att bli rejält "hookad" (har även spelet här hemma, blir lite sugen på att ta fram det igen) hoppas spelet lyckas återskapa det som gjorde... 04/10 @Anton Q: Finns det ens spel baserade på rollspelet mutant innan? Du vet att det är ett penna+papper rollspel det är baserat på va? :P (phoenix point är ju ännu tristare, xcom utvecklare gör xcom clone?) 04/10 Ja precis det jag mena :P that slot has been filled 04/10 Tveksam, kommer nog att vänta och se hur det blir när det släpps och hur mottagandet blir. Karaktärsutveckling i all ära men det roligaste med Mutant med penna och papper var att skapa helt galna karaktärer. Det är synd att den biten redan är gjord. 04/10 ...för den som vill ha en ännu mer generisk grafik, och en ännu mer generisk titel. :D 04/10 Sån jävla gräslig grafik ändå. Nästan lika generisk som titeln. Wasteland 2 finns redan. Phoenix Point ser mer lovande ut isåfall. Det ser ut som det helt saknar egena idéer och som det dessutom inte tycks brytt sig om att plocka på sig existerande såda... 04/10 @Håkan: Dom är inte helt samma typ av spel heller. Mutant är mer RPG/exploring/adventure med turbaserade strategiska strider av Xcom typ. Medans Xcom är mer actioninriktad strategi med mycket mer fokus på striderna och inte direkt nått exploring/adventu... 04/10 Jag skulle säga att du ska köpa X-Com. Spelet är stapeln i genren och då får du samtidigt reda på om du tycker den typen av spel är kul och kan köpa mutants senare. 04/10
Skicka en rättelse