Det var inte många som trodde att The Walking Dead: The Final Season skulle bli så här slutgiltig, men för några veckor sedan stod det klart att Telltale stänger ner. Inget Stranger Things, inget The Wolf Among Us 2. Man vill fortfarande färdigställa The Walking Dead-finalen, men hur?

Enligt källor till Kotaku vill ex-Telltale-medarbetare kontraktanställas av ett annat företag för att ta de två sista avsnitten i mål. Tredje delen sägs vara i princip klar, och man hade redan spelat in huvudrollernas röster till det fjärde och sista avsnittet. Samtal med olika företag ska föras bakom stängda dörrar, men ännu har man inte fått till någon affär.

En ganska vämjelig faktor med att låta ett externt företag ta över snarare än Telltale, hävdar de två anonyma källorna, är att man då skulle slippa betala de gamla anställda för utebliven lön och istället kunna lägga pengar på att färdigställa de två sista avsnitten.

Tiden är också en faktor, menar man, för Telltale-folket är ju förstås måna om att få jobb och ju längre tiden går desto större är chansen att de gått vidare. Klockan tickar för Clementine.