"Vi återuppfinner oss själva vart femte, tionde år."

Efter att Wii sålde i över 100 miljoner exemplar borde succén för Wii U varit given. Resultatet? 13,5 miljoner. Det är en siffra den inte ens år två gamla Switch-konsolen redan överträffat med råge. Nintendos Reggie Fils-Aime tror att de har Wii U-floppen att tacka för framgången.

Under Geekwire Summit berättar Reggie hur man förvandlade en flopp till en flipp.

Without our experiences on the Wii U, we would not have the Nintendo Switch in terms of what we learned and importantly what we heard from our consumers. They were telling us, "I want to play with this tablet, this gamepad for the Wii U, but as soon as I get more than 30 feet away it disconnects." So the core concept, something that you could take with you anywhere anytime, was really compelling.

Reggie säger att Nintendo "återuppfinner oss själva vart femte, tionde år", då de måste göra det för att överleva i en bransch som ständigt förändras. Och i en tid då PS4 får PS4 Pro och Xbox One får Xbox One X verkar det som om Switch också kan få någon form av uppgradering.

I den andra länken jag skickade har du ju statistik fram till maj i år, ganska färska siffror. Anledningen till att Wii går om Swtich i slutet av den grafen är ju pga julhandel. Wii släpptes i november, vilket innebär att månad 13 i den grafen är decemb... 06/10 Jepp, men vi kan se att kurvan för Switch bromsar in och Wii fortsatte rakt upp. Jag skulle gärna se lite fler undersökningar med aktuellare statistik. Nintendo is just shy of reaching 20 million Switch consoles sold, but momentum is slowing https://nor... 06/10 Ingen kan sia om framtiden, det enda som räknas just nu är det vi med säkerhet vet. Och just nu så är som sagt Swtichen ungefär lika framgångsrik som Wii var vid samma tidpunkt i sitt liv, det är faktan, allt annat blir bara spekulation ;) 06/10 Många trodde att det var ett tillbehör till Wii:n vilket gjorde att de inte vill köpa ännu ett plojigt tillbehör till sin gamla konsol. Det är deras sämst sålda konsol, nej jag räknar inte med virtual boy. Samtidigt om man kollar på hur mycket deras för... 05/10 Vi får väl se hur det ser ut i slutändan, det är det som räknas. Med över 100 miljoner sålda Wii konsoler så får vi se var Switch hamnar även mot 3DS, det är en lång bit kvar dit för Switch. Vi får se om det kommer en uppdaterad version av Switch, då... 05/10 Flopp är väll lite för hårt att säga. Nintendo hade bara lite dålig marknadsföring av Wii u. Själv så har jag haft mer trevliga stunder än Xbox one och ps4 på Wii u. Mitt eget perspektiv så var det inte flopp för mitt spelande. Men fösälnings siffror... 05/10 Tog upp detta med honom i en annan tråd med. Men jag har ingen koll på hur mycket varje konsol sålde under vissa perioder men jag vet att Nintendo 3DS sålde så dåligt till en början att Nintendo var tvungna att sänka priset så det tog ett tag innan Nint... 04/10 Du har fortfarande inte lärt dig hur man räknar försäljnings siffror. Hur mycket hade Nintendo 3DS sålt efter 1 och ett halvt år? 04/10 Om man jämför Swtich försäljning med Wii's när Wii hade funnits ute i handeln lika länge som Swtich har nu så är Swtichen inte långt efter, under perioder har till och med Swtichen sålt bättre än vad Wii gjorde. Källor: https://kotaku.com/comparing-nint... 04/10 Fast Switch är ju ingen succé om man jämför med Wii eller 3DS, bara om man jämför med Wii U så är Switch en succé försäljningsmässigt men som sagt långt efter Wii och 3Ds siffror. Wii U var tydligen så bra så de portades till Switch och fortsatte vara... 04/10
Skicka en rättelse