Den lilla skaran som fick vara kvar har krympt ytterligare.

Den 21 september blev majoriteten av de anställda på Telltale uppsagda med omedelbar verkan, med 30 minuter på sig att säga hejdå och lämna lokalerna. Enligt det officiella uttalandet skulle en mindre grupp personer få vara kvar för att fullfölja vissa uppgifter men enligt en av dessa personer har även de fått gå nu.

Hon arbetade som narrative designer och bekräftar i en uppföljning att det fortfarande finns folk kvar på kontoret men att hennes grupp blivit uppsagda. Hennes flöde vittnar också om samma bild över ett misskött företag som många andra har delat.

The Verge har en lång artikel om vad som fick Telltale Games att hamna i den ödesdigra situationen de befinner sig i. Man har pratat med såväl tidigare anställda som potentiella investerare som ska ha dragit sig ur i sista sekunden, vilket verkar ha varit dödsstöten för företaget.

Samtidigt som många ser till de tidigare anställdas bästa i första hand cirkulerar rykten om att den sista säsongen av The Walking Dead ska färdigställas, något som vi såklart kommer att följa upp.

Jag läste: "Fler får går från Telltale" 05/10 Grym scen! https://www.youtube.com/watch?v=TNbJ45yyVcY 05/10 Visst finns det undantag, men om man ser på Sverige i stort så finns den balansen. Det du beskriver finns dock naturligtvis, förutom i film/tv så förekommer detta även inom friskvårdsbranchen (tex STC , Sats , Nordic Wellnes) där har jag lång erfarenhet... 05/10 Kan instämma att det även existerar i Sverige. Massive har också crunch, som alla andra, men de försöker åtminstone göra det så smärtfritt som möjligt genom att erbjuda lunchbuffé, middag, och frukost för de anställda. Om de får övertidsbetalt vet jag... 05/10 Skön kvinna som drar ett Blade Runner citat i sitt uttalande, I like her :D 05/10 Njae inte helt sant. Kan inte tala för dataspelsbranschen men TV- och filmbranschen är det inte ovanligt med 80 timmars arbetsveckor ibland obetalt för dåligt planerande och i mina 14 år så finns det ingen facklig representation i branschen, så att vi... 05/10 Man kan inte tvinga anställda att jobba övertid utan betalning, men allt du behöver göra är att skapa en arbetsmiljö där den anställda själv väljer att jobba övertid utan betalning, och gärna en där det ses som dåligt att inte cruncha när alla andra gör... 05/10 Vi har det väldigt bra i Sverige i och med balansen mellan fackförbund och företag samt det sociala skyddsnätet. Sverige är ganska unikt i det avseendet. I många andra länder saknas denna balansen. så ja, det är lagligt, men hade aldrig gått i Sverige... 05/10 Jo, nog får man betalt när man "tvingas" ut. Grejen är ju att man får fördelar om man ställer upp och särbehandling etc. I början vågade man ju inte säga nej. Nu har man börjat skita i att svara istället, orkade inte bry mig längre. Kommer inte bry mig... 05/10 Ganska sjukt, på allvar lagligt ? 05/10
Skicka en rättelse