"Vi följer situationen noga"

Stjärnspelaren Cristiano Ronaldo är det stora draglåstret för Fifa 19. Men EA har nu börjat tona ner portugisens roll i spelet, detta efter att polisen i Las Vegas undersöker en våldtäktsanklagelse mot honom.

Den portugisiska fotbollsstjärnan, som korats till världens bästa spelare fem gånger, anklagas för att 2009 ha våldtagit en kvinna på ett hotellrum i Las Vegas, något som tyska Der Spiegel skrev om 2017. Ronaldo och kvinnan ska enligt tidningen ha träffat en överenskommelse där hon mot en summa pengar ska ha förbundit sig att vara tyst om saken. Men nyligen trädde kvinnan fram i samma tidning, och den här gången ger hon detaljerade beskrivningar av det påstådda händelseförloppet. Ronaldo själv nekar bestämt till alla anklagelser, och säger att "våldtäkt strider mot allt jag är och tror på".

EA är bekymrade över anklagelserna. En talesperson säger till Reuters att man noga följer utvecklingen eftersom man förväntar sig att idrottare och andra man samarbetar med uppför sig på ett sätt som ligger i linje med EA:s värderingar.

We have seen the concerning report that details allegations against Cristiano Ronaldo.

We are closely monitoring the situation, as we expect cover athletes and ambassadors to conduct themselves in a manner that is consistent with EA’s values.

Bilder av Ronaldo finns fortfarande kvar på spelets site, men hans bild har tonats ner avsevärt efter de senaste dagarnas anklagelser.

EA har tidigare tagit bort idrottare från omslaget till sina sportspel när det visat sig att de betett sig illa eller anklagats för det. 2015 petades hockeyspelaren Patrick Kane från NHL 16-omslaget efter anklagelser om sexuellt övergrepp. Anklagelserna ledde inte till åtal.

Huruvida Cristiano Ronaldo får fortsatt förtroende som omslagspojke för Fifa lär hänga på om han frias eller fälls av Las Vegas-domstolen.

@Pecman: Men det är "utan tvivel" si och så? Jag undrade mest ifall det var en känsla hos dig eller ifall det byggde på någon slags fakta. Jag tror också att det kan vara som du säger, men jag VET det inte. Och ifall det är OK att göra antaganden som... 11/10 Jag gör inte alls samma antagande då jag inte har sagt något om hur stor mängd av alla våldtäktsanmälningar som är händelser som inte kan rubriceras som våldtäkt. Nej jag hade inte polisanmält en man som tar mig på röven, bryr mig inte om någon tar mig... 10/10 För att inte tala om de våldtäkter/övergrepp som inte ledde till fällande dom pga bristande bevis. Alla vet att det är svårt att döma i våldtäktsmål då det ofta är ord mot ord utan några vittnen. Bara för att ingen kunde åtalas betyder knappast att brot... 10/10 Fast här gör du ju exakt samma antagande som eld, eller har du någon statistik du kan peka på som säger att en viss procent av anmälda våldtäktsfall inte rubriceras som just våldtäkt? (jag kräver inte att du letar länkar, jag är mest nyfiken). Ifall vi... 10/10 Det är ett gäng 16 åringar som har sex med en 15 åring. Att hon var i en utsatt position skulle jag inte hålla med om om man utgår från storyn. Att "utsatt position" skulle vara något de tar hänsyn till när de dömer någon vet jag inte heller. Jag kan... 08/10 Det är ett gäng killar över 15 som har gruppsex med en 15-åring, han har missat hur lagen fungeran, det hade mindre att göra med hurvida hon kallade det för våldtäkt eller inte efteråt. Det handlar om lagstadgad våldtäkt då hon som minderårig varit i... 08/10 Det känns som du har tänkt på det här ganska mycket. Falska anmälningar med illvilja, anmälningar som inte leder till att någon fälls, och så vidare. Och såklart du får välja båda, jag var mest nyfiken på hur du resonerade kring sambanden. Och jag tror... 08/10 Så är det sannolikt, ja. Men det betyder inte ett enda dugg i de enskilda fallen. De ska avgöras i domstol, inte av någon som sitter och gissar skuld utifrån att det sannolikt finns oskyldigt anklagade. Eller andra faktorer. 08/10 Jag säger hur jag tror EA kanske har tänkt när de valde att dämpa Ronaldos roll efter anklagelserna. Vilket inte är samma sak som att försvara eller anklaga någon part. 08/10 Sannolikhet är ett ord för mig och enligt mig är det utan tvekan mest sannolikt att det inte finns en våldtäkt bakom varje våldtäktsanmälning. Här är en 30 minuter lång berättelse av Patrice O'Neal(känd komiker som dog 2011) om hur han satt i fängelse... 08/10
Skicka en rättelse