Stjärnspelaren Cristiano Ronaldo är det stora draglåstret för Fifa 19. Men EA har nu börjat tona ner portugisens roll i spelet, detta efter att polisen i Las Vegas undersöker en våldtäktsanklagelse mot honom.

Den portugisiska fotbollsstjärnan, som korats till världens bästa spelare fem gånger, anklagas för att 2009 ha våldtagit en kvinna på ett hotellrum i Las Vegas, något som tyska Der Spiegel skrev om 2017. Ronaldo och kvinnan ska enligt tidningen ha träffat en överenskommelse där hon mot en summa pengar ska ha förbundit sig att vara tyst om saken. Men nyligen trädde kvinnan fram i samma tidning, och den här gången ger hon detaljerade beskrivningar av det påstådda händelseförloppet. Ronaldo själv nekar bestämt till alla anklagelser, och säger att "våldtäkt strider mot allt jag är och tror på".

EA är bekymrade över anklagelserna. En talesperson säger till Reuters att man noga följer utvecklingen eftersom man förväntar sig att idrottare och andra man samarbetar med uppför sig på ett sätt som ligger i linje med EA:s värderingar.

We have seen the concerning report that details allegations against Cristiano Ronaldo.

We are closely monitoring the situation, as we expect cover athletes and ambassadors to conduct themselves in a manner that is consistent with EA’s values.

Bilder av Ronaldo finns fortfarande kvar på spelets site, men hans bild har tonats ner avsevärt efter de senaste dagarnas anklagelser.

EA har tidigare tagit bort idrottare från omslaget till sina sportspel när det visat sig att de betett sig illa eller anklagats för det. 2015 petades hockeyspelaren Patrick Kane från NHL 16-omslaget efter anklagelser om sexuellt övergrepp. Anklagelserna ledde inte till åtal.

Huruvida Cristiano Ronaldo får fortsatt förtroende som omslagspojke för Fifa lär hänga på om han frias eller fälls av Las Vegas-domstolen.