Imponerad eller bara besviken?

Battlegrounds har länge haft ett problem med fuskare, vilket är en av många anledningar spelare valt att lämna det populära Battle Royale-spelet. Utvecklarna har med detta i åtanke lagt ut veckovisa rapporter på sin hemsida och Twitter där de berättar hur många fuskare som permabannats.

Däremot hur många fuskare som bannats totalt har varit okänt, tills nu då. Redditanvändaren sjk045 avslöjade nyligen att hela 13 miljoner spelare har plockats bort under en period av 69 veckor. Något han fick reda på genom att sammanställa samtliga bannrapporter från den koreanska Punkbat-bloggen.

Det rapporterades så sent som i juni att spelet hade nått 400 miljoner spelare världen runt i alla plattformar – där majoriteten är på mobil. Det betyder att ungefär var 30:e spelare du möter är en fuskare. I en session bestående av 100 spelare är det cirka 3 fuskare per runda.

@skymf: Problemen ligger i att i alla stora spel är det väldigt lukrativt att utveckla fusk som kringgår antifusk, det är big big business det här. Mindre titlar får inte lika mkt fusk för att det inte finns anledning för dom stora sidorna att utveckla... 10/10 Alla vet att du fuskar 10/10 Iofs förstår ju en normalbegåvad individ detta själv utan extra förklaring, från att bara läsa samma stycke som du själv syftar på. 10/10 Finns ju massa spel där fusk inte förekommer, borde väl gå att köra något anti-cheat på pubg också. Det vore iallafall bättre. 09/10 PCGamer citerar ju Kotaku artikeln som redan är postad i tråden. Tror de är missförstånd över om det pratas om fusk eller fuskare. Som nämns i Kotaku är det kanske inte konstigt om det upplevs så; det bor trots mycket väldigt mycket folk i Kina. 08/10 " Creator Brendan Greene told Kotaku in December that the vast majority of PUBG cheaters are now based in China, where cheating in online games is "seen as kind of a little bit more acceptable" than it is in other regions. " Källa: https://www.pcgamer.c... 08/10 Du får ge lite mer substans än så där om du förväntar dig att jag ska lyssna. "Alla vet..." hahahahaha 08/10 Å herrejävlar... 08/10 Lägg ner ditt fattiga narrativ, alla vet vart majoriteten av fuskarna kommer ifrån. Du gör bort dig. 08/10 Ja de personerna är ju lätta att upptäcka som är tydliga. Men de lite halvsmarta fuskarna som faktiskt tänker på hur de siktar och kör med wallhack är ju däremot väldigt svåra att upptäcka genom spectating. Jag tror man stöter på fler fuskare än vad de... 08/10
Skicka en rättelse