Hoppsan!

Visserligen har vi fått uppfräschade versioner av Baldur's Gate 1 och 2, men en tredje del i Biowares rollspelssaga låter fortfarande vänta på sig. Men kanske är Baldur's Gate 3 äntligen på gång.

Det är i alla fall vad Interplay-grundaren och Inxile-chefen Brian Fargo vill få oss att tro. I en tweet säger han att han vet vilka som gör Baldur's Gate 3. Vilket är anmärkningsvärt då spelet inte ens är avtäckt.

Den gode Fargo ger dock inga antydningar om vilka som sköter kodknackandet, och spekulationerna är förstås redan igång. Larian Studios (Divinity: Original Sin) har pekats ut, men man förnekar. En trolig kandidat är Beamdog, som både utvecklat och gett ut nyversioner av diverse gamla rollspel, exempelvis de båda Baldur's Gate Enhanced Edition-titlarna.

Vilka vill du ska göra Baldur's Gate 3?

Tänkte bara tillägga att både @BaldursGate på twitter ( https://twitter.com/BaldursGate ) och hemsidan https://www.baldursgate.com/ båda tillhör Beamdog :) 09/10 Det finns många bra stories där huvudkaraktären dör i slutet. Kanske inte så vanligt i spel dock. 08/10 Ja men då finns det inget annat slut än att man dör när storyn är färdig. Eller blir av med sin essence utan att bli ett mindless husk och därmed powerless. För som jag skrev så vet vi att det bara finns en på slutet, Gorions Ward. Så det lämnar inte... 08/10 Ja, jag vet att det bara finns en kvar efter ToB. Därför jag skrev att det utspelar sig samtidigt som BG1, när det fortfarande fanns fler än en. 08/10 Tvivlar på det då Bhaalspawns hanterades så som the chosen ones hanterades i filmerna Highlander. "There can only be one". Så för att scenariot i Baldurs Gate 2 skall vara möjligt så måste alla baahlspawns vara döda förutom de som är med i just BG2 då... 08/10 Baldurs Gate 2 med ToB är (i min mening) det bästa spelet någonsin, så att se ens rykterna av en trea är ohyggligt läskigt och upphetsande på en gång. 08/10 I de klassiska BG-spelen var protagonisten en Bhaalspawn, men han var en av många. Jag skulle kunna tänka mig ett spel som utspelar sig samtidigt som BG1, där huvudkaraktären är en annan av Bhaals avkommor. 08/10 Tvivlar på att de kör med samma huvudkaraktär, eller ens samma "companions" igen. Möjligtvis, med något enstaka undantag. Förmodligen blir det en helt ny huvudfigur och kanske har storyn vissa kopplingar till "Gorion's Ward's" äventyr. Lär nog bli en... 08/10 Det blir nog en ny protagonist i så fall. :) 08/10 Hur ska de fortsätta storyn I BG? Gorion's Ward är i princip en gud i slutet av ToB. 08/10
Skicka en rättelse