Det var hans sista önskan.

Red Dead Redemption 2 släpps 26 oktober. Det är mindre än tre veckor dit. En del av oss kan inte vänta, men för nederländske Julian är det på riktigt alldeles för lång tid. Han har längtat efter Vilda västern-äventyret men han kommer sannolikt inte att vara här då. Julian är döende.

Jag upplever de sista veckorna i mitt liv. Min behandling är över. Sedan 2004 har jag kämpat mot en sällsynt kronisk sjukdom, neurofibromatos typ 2, som orsakar godartade tumörer i kroppen. Jag har överlevt länge, men jag är färdig nu.

Det är nederländska Gamersnet som uppmärksammar historien om Julian. Harm, Julians pappa, kontaktade Rockstar Netherlands för att fråga om han kunde få ett tidigt ex av Red Dead Redemption 2. De kunde inte lösa just på det viset, men vid veckans slut kom två Rockstar-anställda hem till Julian och visade upp spelet, och för det är han tacksam.

Efter den här eftermiddagen tog de tyvärr spelet med sig. Men då jag läste om ett liknande fall med Nintendo ville jag dela med mig av detta, då Rockstar gjorde det här för mig.

Läs tråden. Har skrivit många långa svar redan. 11/10 Berätta gärna mer.. vill gärna veta hur du resonerar 11/10 Sjukt bra PR. White Knight Rockstar. GG! 10/10 Tror många hade varit mindre kritiska till detta om Rockstar t.ex. donerat en summa som motsvarat den PR'n dem fick av detta till någon forskning inom sjukdomen. Sedan tycker man att dem kunde låta honom behålla spelet. 09/10 Tack för att du tog dig tid att förstå mig. Vissa verkar inte ge mig den chansen :) 09/10 Eftersom du enbart faller ner på ad hominem-argument så är det ju svårt att argumentera mot dig. Jag tänker inte falla till din nivå. Vill du misstolka mig och tillskriva mig diverse epitet så varsågod. Som jag tydligt skrivit redan från början är jag... 09/10 Ja, de måste ju vara konsekventa enl. dig, så då måste de antingen skicka 2 anställda med spelet till ALLA som är döende (inte ekonomiskt försvarbart) eller inte göra det för NÅGON. Linjen du driver. Det går inte tolka som något annat än en mix av: 1,... 09/10 Herregud!? Var har jag skrivit detta??? 09/10 Kan ni som hävdar att JAG är oempatisk sluta kasta skit på mig. Jag har i flera inlägg förtydligat mitt synsätt. Jag gläds med personen, men ser problem med situationen. Sluta misstolka mig och sluta kalla mig för saker tack. 09/10 Tror du på riktigt jag hyllar Rockstar? Jag säger det fanns någon där som brydde sig. Som företag har de ett enda syfte - tjäna pengar. Du vet, precis som alla andra företag. Det vi hyllar är att killen fick sin önskan uppfylld. Sen att du har ett probl... 09/10
Skicka en rättelse