Red Dead Redemption 2 släpps 26 oktober. Det är mindre än tre veckor dit. En del av oss kan inte vänta, men för nederländske Julian är det på riktigt alldeles för lång tid. Han har längtat efter Vilda västern-äventyret men han kommer sannolikt inte att vara här då. Julian är döende.

Jag upplever de sista veckorna i mitt liv. Min behandling är över. Sedan 2004 har jag kämpat mot en sällsynt kronisk sjukdom, neurofibromatos typ 2, som orsakar godartade tumörer i kroppen. Jag har överlevt länge, men jag är färdig nu.

Det är nederländska Gamersnet som uppmärksammar historien om Julian. Harm, Julians pappa, kontaktade Rockstar Netherlands för att fråga om han kunde få ett tidigt ex av Red Dead Redemption 2. De kunde inte lösa just på det viset, men vid veckans slut kom två Rockstar-anställda hem till Julian och visade upp spelet, och för det är han tacksam.

Efter den här eftermiddagen tog de tyvärr spelet med sig. Men då jag läste om ett liknande fall med Nintendo ville jag dela med mig av detta, då Rockstar gjorde det här för mig.