I arbetet med Cyberpunk 2077 har CD Projekt inlett ett "långvarigt samarbete" med den kanadensiska utvecklaren Digital Scapes. Studion ska hjälpa polackerna med att "skapa och optimera teknologiska lösningar för användning i Cypberpunk 2077", skriver CD Projekt i en pressrelease.

Intressant är att Digital Scapes främst har multiplayer-komponenter på releaselistan. Man har bland annat bidragit till flera spelformer i Techlands zombieröjare Dying Light, och man presenterar sig själva så här:

...specialising in AAA multiplayer console and PC game development, development tool creation, asset production, and cloud computing.

Cyberpunk 2077 är som du säkert vet ett singleplayer-spel, men CD Projekt har antytt någon form av multiplayer efter releasen. Återstår att se om kanadensarna ska bidra med det, eller om man bidrar på annat sätt. Digital Scapes utgörs av folk som tidigare jobbat hos Bioware, Radical Entertainment och Relic, och personalen har därmed erfarenhet från bland annat Company of Heroes och Warhammer 40,000.

Cyberpunk 2077 släpps vid ett okänt datum i framtiden. Trösta dig med den massiva gameplay-filmen ovan eller varför inte gräva ner dig i Jocke Bennets massiva genomgång av allt vi vet så här långt?