Vill du se multiplayer i Cyberpunk 2077?

I arbetet med Cyberpunk 2077 har CD Projekt inlett ett "långvarigt samarbete" med den kanadensiska utvecklaren Digital Scapes. Studion ska hjälpa polackerna med att "skapa och optimera teknologiska lösningar för användning i Cypberpunk 2077", skriver CD Projekt i en pressrelease.

Intressant är att Digital Scapes främst har multiplayer-komponenter på releaselistan. Man har bland annat bidragit till flera spelformer i Techlands zombieröjare Dying Light, och man presenterar sig själva så här:

...specialising in AAA multiplayer console and PC game development, development tool creation, asset production, and cloud computing.

Cyberpunk 2077 är som du säkert vet ett singleplayer-spel, men CD Projekt har antytt någon form av multiplayer efter releasen. Återstår att se om kanadensarna ska bidra med det, eller om man bidrar på annat sätt. Digital Scapes utgörs av folk som tidigare jobbat hos Bioware, Radical Entertainment och Relic, och personalen har därmed erfarenhet från bland annat Company of Heroes och Warhammer 40,000.

Cyberpunk 2077 släpps vid ett okänt datum i framtiden. Trösta dig med den massiva gameplay-filmen ovan eller varför inte gräva ner dig i Jocke Bennets massiva genomgång av allt vi vet så här långt?

De sa väl för flera år sen att de hade tänkt införa något multiplayer aktigt inom spelet om jag inte missminner mig. Edit Jag fann länken på det! https://www.google.se/amp/s/kotaku.com/5990317/cyberpunk-2077-will-be-the-first-multiplayer-game-from-the-m... 11/10 Väldigt väntat. Har ju tisslats och tasslats om MP ända sedan spelet utannonserades. 09/10 Co-op hade varit grymt men tvivlar dock på att det kommer :/ 09/10 Nej tack. Lägg pengarna och tiden på SP ist! 09/10 Håller med, en Zloty är redan en för mycket om det läggs på mp trams när det kan göra singelplayer ännu bättre istället. 09/10 MP står ju för magic potions - så det är lugnt! 09/10 Designen på det vapnet i bilden är ju helt konstigt... slutet av pipan (där kammaren är) hänger ute i en öppen yta utan något vettigt stöd. Magasinet är precis under där pipan slutar (strax innan mynningsbromsen)... 09/10 Tror för en gångs skull inte att vi behöver oroa oss för att MP tar udden av, eller resurser från singleplayer. Det här lär bli ett tillägg som kommer en bra bit efter release. CDPR har gång på gång sagt hur hängivna de är ensamspelaren! 09/10 5 år minst :) Elder Scrolls 6 är i pre-alpha, så det kommer dröja lääääääääääänge innan dom släpper skitet. Ett nytt Fallout spel kommer nog inte komma på ett bra tag med tanke på att Bethesda vill hålla Fallout 76 vid liv för evigt. Smiley face 09/10 Får se vad det blir, studion har bland annat jobbat med MP. De kanske är hejare på kodoptimering och det inte alls handlar om MP. Time Will tell. Jag tror inte CDPR slarvar om det blir en MP komponent. 09/10
Skicka en rättelse