Ger sig på molnstreaming med sitt Project xCloud.

Microsoft meddelade idag via sin officiella blog att företaget ska göra ett allvarligt försök att få spelstreaming att fungera ordentligt. Project xCloud ska kunna strömma Xbox-spel till din pc, platta eller annan plattform, så länge uppkopplingen är tillräckligt bra. Bloggen säger inte så mycket om specifikationerna, men man siktar på 10 megabits eller mer, samt 4G- och 5G-mobiluppkopplingar.

Just nu pågår interntestning av xCloud, men Xbox One-hårdvara är på väg ut till datacenter runt om i världen. Externa tester hoppas man börja med någon gång nästa år.

Microsofts närmsta konkurrenter i molnstreaming-kampen är Sony och Google, med Playstation Now respektive Project Stream, men Microsofts försök kan komma att rikta in sig mer mot pc-ägare som inte sitter på så kraftiga datorer.

“Tänk om all i hela världen kunde spela Halo eller Red Dead Redemption 2”, säger Microsoft i sin video. Ja, tänk om?

Inget Playstation Now i Sverige
Playstation Now kommer till PC – i morgon
Är streamingtjänsten Playstation Now på gång i Europa?

Absolut idag ja. Men i framtiden tror jag detta blir inga problem att fixa. 17/10 Tror personligen att någon form av streaming kommer vara vad som gäller i framtiden men att det är lång väg dit. Finns så många som har medioker uppkoppling & titta bara på USA efter borttagandet av "Net neutrality", internetleverantörerna styr och stäl... 09/10 Säger nej till streaming av spel och film. Jag måste äga varan i fysisk eller digital version. Jag gillar och samla på grejer. Iaf spel, film och serier. 09/10 Testade OnLive och även om det kanske är bättre idag med tjänster som främst PS Now så såg jag inte något som jag skulle lägga mycket pengar på. Vissa spel funkade helt ok men då var det inte heller frågan om direkt hög upplösning. Ser många som jämför... 09/10 Jag säger varken bu eller bä. Frågan är att vi vet för lite för att ha en åsikt. Med all rätt ska man vara orolig när vi inte vet så mycket om det. Innebär detta att man måste hyra spel? Hur kommer detta påverka konsoler i framtiden och utveckling av... 09/10 Jag tror det är naivt att tro att detta inte är en giantisk marknad om 5-10 år. Men för att dra en paralell så går det ju fortfarande att köpa Blu-Ray om man hellre vill det, vilket jag också tycker är viktigt. 09/10 Ser det som trevlig möjlighet när det väl släpps , har för mig dom köpte upp ett annat bolag som hade en färdig produkt som dom nu anpassar till sin miljö, Sen hur väl det fungerar i praktiken kan man bara sia om när vi pratar tunga spel titlar. 09/10 Det är nog lägsta godtagbara dippen för att bibehålla en bekväm spelupplevelse. Det står i bloggen att de vill sänka den ytterligare, men som sagt, det är nog lägsta godtagbara dippen. 09/10 10 MBit bara? 09/10 Samt att spel säkerligen kommer att plockas bort i utbudet efter ett tag, vilket gör det omöjligt att kunna få för sig att spela igenom favoritspelet som har blivit 10+ år gammalt... Nej tack till streamad framtid! 09/10
Skicka en rättelse