Sonys nya vd Kenichiro Yoshida sätter tonen direkt.

Playstation 4 är fem år gammal så det är inte konstigt att det surras om uppföljaren – om och om och om igen. Idag rör det sig emellertid om ett uttalande från högsta ort. Kenichiro Yoshida, ny Sony-vd, berättar för Financial Times (som har en betalvägg, men vi fångade nyheten via Wccftech) att det är nödvändigt för Sony med en nextgen-konsol.

At this point, what I can say is it’s necessary to have a next-generation hardware.

Yoshida-san går inte in på ämnet närmare, men så här nära har å andra sidan Sony aldrig kommit i sin kommunikation kring Playstation 5 – om det nu är det konsolen kommer att heta.

Tidigare i år gick det alltså rykten; om att devkits redan fanns hos utvecklare, om att släpp kunde ske redan under 2018, samt att PS5:an kan dröja flera år. Klart är att Sony skippar Playstation Experience i år och det skulle kunna peka på att de laddar batterierna inför stora ting under 2019.

Tack till Calez för detta #nyhetstips!
Konsoller har alltid marknadsförst som mer högupplösa än de klarar av. Redan PS3 lanserade som den stora full-HD 1080 konsollen - sanning blev att inte ens PS4 renderar speciellt många spel i 1080. PS4 pro skulle vara en 4k konsoll, men egentligen är... 10/10 Fem år? Jösses . Köpte mitt begagnade PS3 för tre år sen. Får väl bli ett beggat PS4 om nått år då :D 10/10 Släpps troligtvis under 2020 med inbyggd VR och namnet PSVr :) 10/10 Slå till! Jag hade lotto när jag köpte min PS4 2014. Har en kompis som inte är intresserad av tv/dator-spel alls och han vann ett PS4 med Killzone Shadowfall på en sån här internet casino-site. Om jag minns rätt kostade dom runt 4-5000 nya men jag fick... 10/10 Tänkte ett PS4 på black friday till något väldigt lågt pris, men nu börjar man ju tveka lite... Iofs verkar de inte så glada i bakåtkompatibilitet, så kanske ingen idé att vänta på PS5. 09/10 Det lär nog dröja till 2020, nuvarande PS4 Pro räcker gott och väl ett tag till. Vi får se hur det blir med raytracing i spel kommande åren, det blir väl nästa steg i framtida PS5 kanske uppdaterad VR 09/10 Den framtiden är redan här, de flesta spel som är optimerade för XboxoneX har detta.. 09/10 @Fredrik Eriksson: Jag älskar att du använder den japanska hederstiteln ”-san”, när du skriver på svenska. You are turning swepanese! ;) 09/10 De kommer inte gå från (fejk)4k till 1080p, och få utvecklare (utgivare) prioriterar 60fps. Däremot kan jag se en konsolframtid där man får välja mellan 30/60fps med lägre/högre upplösning. 09/10 Aldrig. Sony gör inte om misstaget med PS3. Personligen tycker jag det är befängt att spelkonsoler kostar hälften av mobiler men uppdateras en tiondel så ofta. 09/10
Skicka en rättelse