Efter årets E3 var många överens om att Microsoft gjorde en otroligt stark presentation, trots att de egentligen inte visade så mycket. Styrkebeskedet kom istället i form av löften om framtiden där de bland annat avslöjade att de köpt en rad välrenommerade studios såsom Ninja Theory. Nästa företag som kan bli en del av Xbox- och Windows-familjen sägs vara Obsidian Entertainment, enligt källor till Kotaku. Detta spär på ryktena från augusti i år som var inne på samma spår.

Ej representation om hur förhandlingarna sett ut

Flera personer som säger sig ha insyn i företaget menar att avtalet är så gott som påskrivet och att det är en fråga om "när", inte "om". Varken Microsoft eller Obsidian ville kommentera rykten direkt men en representant från de sistnämnda sa följande till Kotaku:

– Unfortunately, we don’t comment on rumors or speculation other than to say that the Rumors album by Fleetwood Mac still holds up.

Obsidian startades 2003 av namnkunniga personer som Feargus Urquhart och Chris Avellone men medan den förstnämnda fortfarande leder företaget har Avellone frilansat de senaste åren. De har varit självförsörjande under alla år men 2012 såg det ganska dystert ut då THQ-konkursen satt dem i en situation där ett av deras spel helt plötsligt saknade utgivare.

Deras senaste släpp är Pillars of Eternity II: Deadfire som vi recenserade här.