I kväll är det tidig julafton för Star Citizen-fans! Årets Citizencon går av stapeln i Texas, och den som inte kan vara på plats kan istället kostnadsfritt se eventets två scener via livestreaming.

Största av aftonens begivenheter är när Chris Roberts kliver upp på scenen och håller sitt keynote. Start klockan 20 svensk tid. Kvälls/morgonpigga kan också sikta in sig på Roberts avslutande tal, med den eggande rubriken "Road to release". Börjar klockan 4 i morgon bitti.

I övrigt kommer det pratas både nutid och framtid för både huvudspelet Star Citizen och den separata kampanjdelen Squadron 42. Schemat för aftonens händelser har du här.

Det är som sagt gratis att se kvällens stream; Roberts & co avsåg först att ta 25 dollar för det, men ändrade sig efter massiv kritik. Du måste ha ett kostnadsfritt RSI-konto för att se den, och därmed har vi sannolikt inte möjlighet att bädda in den här på FZ – du får bege dig hit för att se den.

I övrigt är planen att trycka ut testversion 3.3 av Star Citizen i början av fjärde kvartalet, alltså nu. Denna roadmap visar vad som är på gång, i nära av relativt avlägsen framtid.

Och slutligen: Star Citizen har i nuläget dragit in 194,5 miljoner dollar, ungefär 1,77 miljarder kronor. Bara sex miljoner dollar kvar till drömgränsen 200 miljoner dollar alltså. Om Roberts presenterar ett lockande spel i afton kanske det rasslar till i kassakistan.