Kommer snart till de som förköpt spelet.

Star Citizen ska inom kort kliva upp till testversion 3.3 ("tidigt 4:e kvartalet"). Utvalda testare har redan fått den nya versionen, och den ska bli allmänt tillgänglig inom kort.

Den stora nyheten med version 3.3 är bättre prestanda. Det uppnås med Object Container Streaming, en teknik som i korthet går ut på att servern ser till att spelklienten bara laddar in för stunden nödvändiga objekt – spelet visar alltså bara det som behövs för stunden. OCS ska förbättra prestandan och kommer användas både i "Persistent Universe" (onlinedelen av Star Citizen) och storydelen Squadron 42. FZ-medlemmen Aletheides, som behändigt summerat nattens stream, skriver att utvecklarna kommer släppa en publik roadmap för Squadron 42 i december. En sån finns i nuläget för Star Citizenhär.

Annat nytt är bland annat FoIP (Face over IP, en webbkamerateknik där din avatars ansiktsuttryck baseras på din faktiska mimik), vissa AI-funktioner i datorstyrda karaktärer i fps-läget, nya skepp, nya vapen, med mera.

Star Citizen har ännu inget releasedatum. Nuvarande roadmap sträcker sig till sommaren 2019, men känslan är att version 1.0 kommer dröja längre än så.

Cyberpunk är ett single player spel. Det går att "fuska" mycket mer när man utvecklar ett spel för endast en kamera(en spelare). Anthem är såvitt jag förstått ett spel för mindre grupper i en statisk värld likt Destiny. Star Citizen är mycket mer omfatt... 16/10 Det är faktiskt på helt normal nivåer att ett spel tar 7-8 år att utveckla. Se på alla de senaste AAA, icke-uppföljare, spelen som Anthem och Cyberpunk (Som jag älskar att nämna) 16/10 Hade svinkul med 3.3 i helgen. La upp en liten video på hur det såg ut när jag hade glömt kalibrera FOIP. "Stroke citizen" https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/9nu7ah/remember_to_calibrate_your_foip_everyone/ 15/10 Får vi Squadron 42 2019 och Star Citizen 2020 så är jag nöjd. Jag blir fortfarande blown away varje gång jag ser presentationer från Star Citizen. Finns det något onlinespel som har ens i närheten av deras ambitionsnivå? Jag är medveten om att det ständ... 15/10 Det dröjer ännu ett tag innan Alpha 3.3 kommer till huvudservern. Men Cloud Imperium har öppnat upp testservern för alla backers, så man kan prova det redan idag. (Testservern brukar annars köra med långsam utbredning baserat på användarens tidigare del... 13/10 Versionsnummer har ingen lag. Alla gör mer eller mindre som de vill, vilket är otroligt förvirrande. Ubuntu tex använder år/månad (18.04 tror jag är senaste). Det mest logiska imo (som också börjar bli väldigt stort) är Semver: https://semver.org 11/10 Nä, de körde det som betanamn, beta 6.0 osv. Efter beta 7.1 släpptes spelet och började då om som 1.0, så alla stortider som t.ex 1.3 va ju när spelet hade släppts. 11/10 Jaha, vare därför tex cs 1.6 hette 1.6? 11/10 Counter-Strike hade samma system innan det släpptes skarpt. Minns version 7.0 när det fortfarande var i betastadiet. 11/10 När man läser det i de flesta fall så är de noga med att lägga till ett "Alpha" innan versionsnummret. Så det är Alpha 3.3 som ska släppas. Vet inte diskussionen bakom men de föredrog väl det framför att sätta massa nollor innan. 11/10
Skicka en rättelse