När Blizzard visade upp den kommande Switch-versionen av Diablo III för Business Insider tidigare i veckan berättade en talesperson från företaget att man vill tillåta crossplay mellan den senaste generations konsoler.

Ännu finns det inget officiellt uttalande från Blizzard-håll om detta, men Business Insider hävdar att samtalen med Microsoft och Sony är i full gång och att plattformsöverskridande demonslakt är en fråga om när, inte om. Sony ändrade som bekant sin inställning till crossplay för ett par veckor sedan då man började tillåta Fortnite-spelare att köa upp mot motståndare på andra plattformar.

Vad gäller framtiden för Diablo som spelserie spår vi på redaktionen att årets Bizzcon-mässa kan bjuda på några riktigt stora överraskningar. Kanske får vi också då veta mer om eventuellt crossplay-stöd?

Diablo III: Eternal Edition släpps till Nintendo Switch den 2 november och har stöd för co-op med upp till 4 spelare på samma skärm. Versionen innehåller samtliga tilläggspaket som släppts efter originalreleasen 2012.

Källa: Business Insider