Spelare blir kickade, men än så länge oklart huruvida det handlar om att motverka fusk.

Lika säkert som att solen går upp på morgonen kommer det alltid finnas de som tar varje tillfälle i akt att skaffa sig fördelar i multiplayer-spel. För en del Fortnite-spelare har det handlat om att köra spelet i udda upplösningar, eller som i det här fallet: Att konkurrera ut motståndet med en överlägsen kontrollmetod.

Att koppla in vanliga möss och tangentbord i konsoler är i sig inget nytt och på PS4 finns officiellt stöd för detta. Eftersom Fortnite känner av att du använder ett tangentbord så blir du helt enkelt matchad mot andra pc-spelare. Så långt inga problem.

Använder du däremot ett tangentbord och tillhörande mus från XIM så maskeras du dig som en vanlig handkontrollanvändare. Det betyder att du teoretiskt sett kan dra nytta av auto-aim samtidigt som du använder en snabbare kontrollmetod än dina motståndare. Fusk? Mjao, kanske.

Nu har flera spelare rapporterar att det har blivit kickade från pågående matcher efter att ha använt kontrollmetoden och på Reddit har en aktiv diskussion blossat upp. Den officiella sub-redditen för XIM har för tillfället gjorts privat, men tillverkaren medger att de känner till problematiken och att de arbetar med att finna en lösning.

Än så länge är det oklart om det är Epic Games eller Microsoft som ligger bakom avstängningarna och huruvida det handlar om att motverka fusk eller ej.

Det jag menade var att om alla har möjlighet att använda mus och tb så är det väl inget problem. Då kan alla skaffa det om man vill och då är alla på samma plan. Det jag reagerade mest på var att det fanns möjlighet att filtrera bort dom med mus + tb... 15/10 Jag vet hundratalet folk på forum som alltid säger "nä handkontroll fungerar lika bra som mus+tb i fps, ingen skillnad juh". Men när det väl ställs på sin spets, ja då ska det blockas och bannas. Samt att det är lite roligt att det som är "designat för... 15/10 Testa att använda en handkontroll i Windows till att flytta runt musmarkören. Sen förstår du varför mus är överlägset i spel där det gäller att sikta på andra spelare så snabbt som möjligt och kunna följa dem i siktet. Mus har en otrolig fördel i vissa... 15/10 XIM är en hårdvaru-enhet som utnyttjas av folk som vill ha en fördel gentemot alla andra, så enkelt är det. Låt mig förklara: Poängen är att de har en kontroll inkopplad i sin konsol vilket spelet känner av och därför aktiverar "aim assist" (vilket är... 14/10 Spelet ifråga filtrerar ju tydligen automatiskt för tangentbord+mus men de från XIM maskeras ju som en handkontroll och får om jag förstår saken rätt viss autoaim som inte fås med tb+mus. Det är ju denna maskering som gör det rätt uppenbart i mina ögon... 13/10 Som gammal PC- men numera konsol-gamer så gillar jag det här. Hade ju varit okej om det gick att filtrera istället för att blocka men vill man spela med mus och tangentbord så är det pc som gäller. Det är inget snack om att mus och tangentbord både är... 13/10 Gissar att du även är för mikrotransaktioner som ger en fördelar? Alla har ju samma förutsättningar att skaffa dem, bara att betala. 13/10 Utöver XIM mfl är även Hori TAC Pro utesluten och då är detta ändå en officiellt licensierad Sony produkt. 13/10 @filbunke Kan nog stämma men beror nog lite på spel om det är fördel eller ej med ratt. Själv håller jag mig borta från online i bilspel pga att folk rammar vid kurvor och jag har svårt nog att slå AI :P (spelar med en enklare thrustmaster ratt) Sluta... 13/10 Löjligt, om alla har samma förutsättningar att skaffa tangentbord och mus så är det väl upp till var och en om dom vill det eller inte. Det är ju som att säga alla kör en Saab V4 så vi förbjuder allt annat. Kommunism i högform. 13/10
Skicka en rättelse