Gångsimulatorn lockar fortfarande.

Snart två och ett halvt år efter Pokémon Go-releasen trodde man kanske att alla var infångade. Så icke. Spelet drog in drygt 84 miljoner dollar (cirka 760 miljoner kronor) i september, uppskattar analysföretaget Sensor Tower och lägger till att det är den högsta siffran sedan november förra året. Appen laddades hem 8,86 miljoner gånger under september – rekord för i år.

Pokémon Go beräknas ha dragit in 2 miljarder dollar (nästan 18 miljarder kronor) sedan debuten sommaren 2016, och laddats ner 552 miljoner gånger.

Mja, både CS och GTA online ligger ju rätt bra till i toppskiktet också. Men på mobil jo visst. 15/10 När spelet var nytt och jag bodde i en lägenhet nära ett asylboende spawnade alltid en massa pokemons i närheten så jag kunde sitta på dass och fånga. 15/10 man kan köpa bollar, lures att lägga på pokestops så monster kommer, ägg som ger dubbel xp osv... sånt "skräp" är värt hundratals miljoner dollar i månaden visar hur vansinnigt mycket pengar folk lägger ner på sånt... noll reklam i spelet. 15/10 "Gångsimulatorn"? Det är väl tekniskt sett inte rätt iom att man inte simulerar gång utan faktiskt gör det? 15/10 Är detta mycket eller lagom om man ser till det aktiva spelarantalet? Aah,är det därför alla mina aktier gått ned..... 15/10 Slutade spela Pokemon Go för ett bra tag sen. Men ser fram emot Let's Go-spelen, inte alls samma sak, men närbesläktat. Föredrar dock att fånga pokemon i Kanto, Johto och övriga regioner än i Sverige :) Som Nintendoföljare är det kul att de får in penga... 15/10 Skrämmande. 15/10 Från realese så har dom lagt till några generationer och dom gjorde om gym systemet till att bli bättre. Dom har lagt till raids vilket kommer upp på gyms där ägg kläcks till olika pokemons som man i grupp måste besegra för att få speciella rewards och... 15/10 Det är i princip samma spel som det var för två år sedan. De lägger bara till fler pokémon och hoppas att ingen märker att de sagt upp alla utvecklare. Jag tröttnade till slut. Mikrotransaktioner. 15/10 Vad är det spelet drar in pengar på? Reklam? 15/10
Skicka en rättelse