Och i Activisions digitala historia överlag.

Trots att Activision spelar ett högt spel med Call of Duty: Black Ops 4 – fullt fokus på multiplayer, ingen singleplayer-kampanj – verkar första helgen med spelet kunna sammanfattas med ett enda ord: succé. De första betygen är överlag skyhöga och i ett pressutskick konstaterar Activision deras bästa lanseringsdag någonsin, digitalt sett. Activisions Rob Kostich:

We have shattered multiple digital day one sales records, and the number of people who connected online on day one to play has grown year on year. But probably the most important thing is that the community is having so much fun across Multiplayer, Zombies and Blackout.

Man slog också dag ett-rekord på Playstation Store, och även pc-versionen noterade rekord. Så Black Ops 4 tycks alltså vara en sprinter av världsklass, men det återstår att se om spelet kan hålla ångan uppe även i långa loppet. Kostich hävdar dock att detta bara är början för spelet.

We are so incredibly thankful for the community’s trust and support. This is just the beginning, it’s going to be an incredible journey.

Jag tycker att det nya spelläget "Slipgate" i Quake Champions påminner om COD Black Ops "Blackout". Där har man också bara ett liv på sig i varje match. Men det är inte så många minuter som man måste bli spectator och bara kunna se på när de andra spela... 16/10 GB laddern är dit ni ska gå :) spelade lite GB i förra black ops, lite drygt hur man ska bevisa vinster o så när man spelade på ps4. Fick ha mobil i närheten för enklare screenshots. Sen spelade vi in många av matcherna för bevisning också. Mycket onödi... 16/10 Håller med om mycket där, men prova Heist läget. Det har mindre av de problemen och är faktiskt riktigt skoj. 16/10 LIte för mycket saker att klaga på ärligt talat. Sniperrifles som dödar på ett skott i överkropp men har så snabb ADS att de hinner vända sig om och "quickscope" döda dig, men det är inte som i CS där AWPn är dyr och måste skyddas... Killstreaks är dryg... 16/10 Tycker det är ett bra spel över lag. Mina största klagomål är på den dåliga grafiken, lite halvtaskig optimering och buggarna. Det hade inte skadat med fler unlockables och liknande så att man har någonting att jaga förutom segrar i Blackout. Kan de lös... 15/10 det är helt ok. men snart kommer RDR2 och BFV. Får väl se hur mycket CoD det blir senare i höst. 15/10 @zumo: De gjorde det till BO3 och även tidigare titlar, så Treyarch har ju inget dåligt track-record där, tvärtom. 15/10 Jag vill verkligen ha detta. Men jag ville verkligen ha Spiderman, Red Dead 2, AC Odyssey, BF V och säkert en uppsjö annat jag inte ens hunnit blicka emot. Wifey will have my balls ifall jag bränner en 600 spänn till på spel vid de här laget. 15/10 @zauii89: Jag blir oerhört förvånad om de släpper mod-tools. De är så giriga i många aspekter, inte minst i de aspekter som kan påverka ny content från dom i form av DLC och mikrotransaktioner. 15/10 Jag har redan ruttnat på spelet. Det är för snabbt för mig i multiplayer. Gillar inte Blackout Battle royale läget och spelar aldrig Zombie. För svårt och overkligt. Jag får väl spela inlärningsläget mot bottar. Det var ganska roliga uppdrag, upptäckte... 15/10
Skicka en rättelse